Geçen hafta Muğla Belediye Meclisi Denetim Komisyonunda Hamza Akercan'ın CHP Denetim komisyon üyeleri tarafından sözlü tacize ve küfüre maruz kaldığını ve bu nedenle şikayetçi olmak üzere Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.
Muğla Belediye Meclisi Denetleme Komisyon Üyeleri Hilmi Giresun, Gökhan Çağlav, Memiş Hüner Yağcıoğlu ve Celal Orhan, Belediye Meclisi Toplantı Salonunda AK Parti'li Hamza Akercan'ın iddialarını yalanladılar. Giresun, "Komisyon üyesi Hamza Akercan, komisyona vermiş olduğu iki dilekçe değerlendirilmiş ve bu değerlendirmeler önce sözlü komisyon görüşü olarak kedisine bildirilmiş ve daha sonra da komisyon görüşümüz yazılı olarak kendisine iletilmiştir" dedi.
Komisyon üyeleri tarafından kendisine komisyon toplantı yer ve saatleri dışında komisyon harici inceleme yapılamayacağının hatırlatılması üzerine daha önce söylediği sözleri yineleyerek toplantıyı terk etmiştir diyen Giresun, "Komisyonumuz bu olayı tutanak altına alarak çalışmasına devam etmiştir. Komisyon üyelerine münferiden vermiş olduğu dilekçeler yine devam eden toplantıda değerlendirilmiş, bahsi geçen talebin zaten karar altına alındığı ikinci dilekçedeki talebin haklı ve yasal bir istek olmadığı görüş ve kanaatine varılarak iş bu durum tutanaklarla tespit edilip cevabı yazı niteliğinde kendisine iletilmiştir" dedi.
Son olarak yapılan hareketi doğru bulmadığını söyleyen Giresun " Komisyon toplantısında haklı ve yasal taleplerin engellendiği, sözlü tacizde bulunulduğu, daha sonra küfür edildiği iddia edilmektedir. Komisyonumuza yakıştırılan haksız ve mesnetsiz iddiaları esefle karşılamakta ve kabul etmemekteyiz. Her şeyden önce hiçbir meclis üyemizin diğerinden üstünlüğünün ve ayrıcalığının bulunmadığının bilinmesini isteriz. Bu manada her hangi bir komisyon üyemizin komisyonumuza intikal ettireceği haklı ve yasal çerçeve içerisinde olduğu sürece talepleri komisyonumuz pozitif yönde bir karar almaktan çekinmeyecektir. Aksi yönde tutum ve davranış sergilenmesi komisyonumuzdan beklenmemelidir. Meclis ve denetim komisyon üyemiz Sayın Hamza Akercan daha komisyonumuzun ilk toplantısında ön yargı ile hukuk ve demokratik davranış dışına çıkarak gelirlerle ilgilenmeyeceğini, toplantı saatlerine uymayacağını, komisyon kararlarına katılmak ve uymak zorunda bulunmadığını tek başına istediği dosyaları incelemek istediğini, bunun engellenmesi halinde diğer komisyon üyelerinin doğacak hukuki sonuçlara katlanmak zorunda kalacaklarını ısrarla söyleyerek komisyon üyelerine ihtar ve tehdit etme cüretini göstermek ile komisyon çalışmalarını engellemeye çalışmıştır" dedi.
(BT-MB-İK)

14.02.2013 15:51:08 TSI

Editör: Wan Haber