CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, 23. Dönem CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'ın, milletvekili olduğu dönemde 14 ay boyunca yasa dışı olarak teknik ve fiziki takibe maruz kaldığını belirterek, "Belli ki bütün milletvekillerinin görüşmeleri yasa dışı olarak dinleniyor. Milletvekilleri hem fiziki takip altındadır hem de teknik takip altındadır. Yarın milletvekili seçilmediklerinde şüpheli olarak yargının önüne çıkarılmaları kuvvetle muhtemeldir" dedi.
Tezcan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bir milletvekilinin, milletvekili görevi ve dokunulmazlığı devam ederken hakkında fezleke düzenlenip dokunulmazlığı kaldırılmadan, şüpheli sıfatıyla soruşturma konusu yapılamayacağını söyledi. Ancak, 23. Dönem CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'ın, milletvekili olduğu dönemde 14 ay boyunca teknik takiple dinlendiği ve fiziki olarak da takip edildiğinin ortaya çıktığını belirten Tezcan, "İfadesi alınırken sorulan sorulardan anlıyoruz ki, 23. dönemde yaptığı görev çerçevesindeki çalışmaları suç konusu yapılmaya çalışılmaktadır. Seyhan o dönemde Meclis Bilgi Teknoloji Komisyonu ve Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu üyesidir. Bu çerçevede bir milletvekilinin çeşitli bilgileri toplamak denetim görevinin zorunlu şartıdır. Yaptığı görüşmeleri suç gibi gösterilmeye çalışılmış, çıkar amaçlı suç örgütü üyesi gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Sayın Seyhan'ın ifadesi 2013 Ocak ayında alındığını ancak sorulan sorulardan, 2010 yılından 4 Mayıs 2011 e kadar telefonlarının dinlendiğinin anlaşılmaktadır. Bu görüşmeler çerçevesinde kendisine sorular sorulmuştur. O dönem Seyhan'ın milletvekili olduğu dönemdir, birinci büyük problem budur. Fiziki takibe maruz kalmıştır; Seyhan'ın havaalanındaki, otel lobisindeki görüşmeleri izlenmiştir. Böyle bir işlem Anayasa'ya aykırıdır ve Türk Ceza Kanunda suçtur" dedi.

SORUŞTURMA TERÖRÜ
Seyhan'a, 'Kızılay binasının teras katında yasa dışı dinleme santralinin kurulmasıyla ilgili konuyu' ve 'Başbakan Erdoğan'ın İngiltere Ticaret Odası'na üyeliğini niye araştırdığının' sorulduğunu belirten Tezcan, "Yasa dışı dinlemeleri araştıran bir milletvekilinin bu faaliyeti niye suç olsun? Hiçbir demokratik ülkede böyle bir uygulama olmaz bu doğrudan doğruya soruşturma terörüdür" dedi.
Milletvekillerine seslendiğini belirten Tezcan, "Belli ki bütün milletvekillerinin görüşmeleri yasa dışı olarak dinleniyor. Milletvekilleri hem fiziki takip altındadır hem de teknik takip altındadır. Yarın milletvekili seçilmediklerinde şüpheli olarak yargının önüne çıkarılmaları kuvvetle muhtemeldir. Bu durum içler acısı bir durumdur" dedi.
(MÜG-YHY-Y)

13.02.2013 12:55:09 TSI

Editör: Wan Haber