CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin, "İç ve dış barışta çok ciddi sıkıntılardan geçiyoruz. Bunları aşabilecek bir tek parti var o da CHP. Gücünüzü, birlik beraberliğinizi kaybetmeyin onlar hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar CHP olarak yılmadan başarıya gideceğiz ve Türkiye bir nefes alacak" dedi.
CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin, Manavgat Belediyesi tarafından inşaatına başlanan 5 bin kişilik Manavgat stadının temel atma törenine katıldı.
Tekin törende yaptığı konuşmada, "Gerçekten park alanları, çeşitli hizmetler yaptı başkanım. Bütün baskıya rağmen bu hizmetleri yaptığınız için sizi kutluyorum. Ben daha öncede yaptığım konuşmayı özellikle bu gün de yapacağım. Bu konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyuyorum öncelikle onu anlatayım. Eski Antalya Belediye Başkanı şu anda AKP'nin de Genel Başkan Yardımcısıdır. Bir televizyon aracılığı ile kendisine çağrı yaptım. Belediyecilik ve belediyelerin ne olduğunu, özellikle büyükşehir ve bütün şehir yasasını konuşalım. Sizin aracılığınız ile buradan Manavgat halkının aracılığı ile gerek AKP iktidarına, gerek eski belediye başkanıma buradan bir çağrı daha yapmak istiyorum. Değerli arkadaşlar onlarca belediyeyi bir gece yarısı operasyonu ile kapattılar. Türkiye'de millet iradesi ile seçilebilen bir tek muhtarlıklar var. Muhtarlıkların tamamını yine kapattılar. Sayın Başbakanıma soruyorum, bu gün kapatmış olduğunuz belediyelerin tamamını referanduma sunun eğer millet kapatmak istiyorsa elbette başımız üstüne" dedi.
"Elbette büyükşehir, bütün şehir konuşulabilir, tartışılabilir. Önce bakacağız dünyada nasıl oluyor. Özellikle eski belediye başkanını çağırıyorum. Avrupa'da herhangi bir ülkede bir belediye başkanı sorgulanabilir mi? Bir belediye başkanını ancak millet sorgulayabilir. Millet getirir millet götürür" diyen Tekin, "Sayın Manavgat Belediye Başkanımızı 16 ay hizmetten mahrum bıraktılar. Bundan sonra gece gündüz çalışıp o kaybettiği süreyi kazanacak" diye konuştu.
İç ve dış barışta çok ciddi sıkıntılardan geçildiğini söyleyen Tekin, "Bunları aşabilecek bir tek parti var oda CHP. Gücünüzü, birlik beraberliğinizi kaybetmeyin onlar hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar CHP olarak yılmadan başarıya gideceğiz ve Türkiye bir nefes alacak. Sayın Başbakan yoksulluğu bitireceğim 3 Y'li Türkiye yaratacağım demişti. 3 Y'yi 3 Z'ye çevirdiler. Zam, Zulüm, Zindan" şeklinde konuştu.
(AK-ÖZ-Y)

14.02.2013 18:30:00 TSI

Editör: Wan Haber