CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İmralı ile görüşme sürcine ilişkin olarak, "Bundan sonraki süreci iktidar götürecek, muhalefet götürmeyecek. Terör dahil olmak üzere, dış politika dahil olmak üzere bize herhangi bir bilgi verilmiş değil" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP'nin MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Toplantıda altı konunun ele alındığını belirten Tekin, terör ve çözümü konusunun konuşulduğunu ifade etti. Terör konusunun ciddiyetinin AK Parti iktidarı tarafından fark edilemediğini savunan Tekin, "Hüseyin Çelik'in açıklamaları bu süreci baltalayan niteliktedir" dedi. Toplantıda ekonomik sıkıntıların da ele alındığını söyleyen Tekin, tarımla uğraşan insanların büyük sıkıntılarının olduğunu dile getirdi. Tekin, ayrıca Fransa'da yaşanan olaylarda BM'nin ve uluslararası hukukun devreye girmesi gerektiğini belirtti.
CHP heyetinin geçen hafta gerçekleştirdiği Çin gezisinin de toplantıda konuşulduğunu kaydeden Tekin, gezinin başarılı geçtiğini bildirerek, "Geziden sonra özellikle Ortadoğu ülkelerinden talep geldi. Mısır ve Ürdün'ün çağrılarına cevap verilecektir" diye konuştu.
26 Ocak 2013 tarihinde Adana'da yapılacak mitingle hukuk alanındaki adaletsizlikleri gündeme getireceklerini ifade eden Tekin, tutuklu avukatlarla ilgili grubun bu süreci takip edeceğini söyledi.
Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Tekin, İmralı ile görüşmelerin sorulması üzerine CHP'nin yol haritasının açık olduğunu belirterek, "Bundan sonraki süreci iktidar götürecek, muhalefet götürmeyecek. Terör dahil olmak üzere, dış politika dahil olmak üzere herhangi bir bilgi verilmiş değil bize. Buna rağmen Türkiye'nin iç barışı için destek vermeye hazırız. Ama iktidar yetkilileri bu işi dejenere etmek için herkes farklı şeyler söylüyor" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in bugün düzenlediği basın toplantısına ilişkin olarak da Tekin, "Bir ülkenin Başbakan'ı bu süreçten dolayı elinde iple geziyor. Asarım, keserim, tutuklarım. Biz sürecin hiçbir tarafında değiliz. Biz barış istiyoruz" ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik'in CHP'ye yönelik, "Çemberlitaş'taki Dikilitaş da asırlardır orada dimdik ayakta. İşte öyle ayakta" sözlerinin sorulması üzerine Tekin, "CHP 3-5 tane insanın bir araya gelip kurduğu bir parti değildir. Savaş meydanlarında kurulmuştur. Sayın Çelik kaç parti değiştirdi, bakın biz buradayız. Çelik'in partisi de birkaç yıl sonra olmayacak, geçmiş dönemdeki partileri gibi" diye konuştu.
Bir köşe yazarının CHP'li Hüseyin Aygün hakkında 1,5 yıllık hapis istemi olduğunu iddia ettiğinin hatırlatılması üzerine Tekin, "550 tane milletvekilinin dosyasını alın önünüze koyun. Bunların hepsi yargılanıyor, Sayın Başbakan da yargılanıyor. Bunların hiçbirisi kendi dosyalarında aklanmış değil" dedi.
(PS-CC-Y)

23.01.2013 17:44:53 TSI

Editör: Wan Haber