Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakanın Hakkari travması yaşadığını belirtti.
Bir dizi temasta bulunmak üzere Hakkari'ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İl Başkanlığı binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hakkari ziyaretinin ardından Başbakanın Hakkari travması yaşadığını belirten Tanrıkulu "Hakkari'nin sorunlarını biliyoruz ve buna ortak olmak için buraya geldik. Bu sorunların Meclis araştırması ile çözülmesi gerektiği görüşündeyiz. Hükümet bu sorunlara el atmadığı için biz el attık ve arkadaşlardan bilgi alacağız" dedi.
Tanrıkulu, parti binasından ayrıldıktan sonra çarşı merkezini dolaşarak vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Vali Orhan Alimoğlu ile makamında bir araya gelen Tanrıkulu, basına kapalı olan görüşmenin ardından Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nu ziyaret etti. Burada Kürt sorunu hakkında açıklamalarda bulunan Tanrıkulu "Bütün bölge bu sorunu yaşadı ama bunu en ağır şekilde yaşayan Hakkari oldu. Kürt meselesine barışla özgürlükle, demokrasiyle ortak bir zeminde çözüm arıyoruz. Bu sorunların ortak bir şekilde çözülmesi için buraya geldik. Bu sorunları duymak istemeyenlere bir daha Hakkari'den duyurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Fadıl Bedirhanoğlu ise, konuğuna ziyareti dolayısıyla teşekkür ederek, sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu.
(NE-FT-Eİ-Y)

14.12.2012 18:35:36 TSI

Editör: Wan Haber