CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde ''Sayıştay'ın TKİ ile ilgili hazırladığı raporlar neden dikkate alınmamıştır?'' diye sordu.

Tanrıkulu tarafından verilen önergede şu sorulara yer verildi; ''Maden üretiminde ağır işlerde çalışan işçilere verilmesi gereken primlerin TKİ'de masa başında çalışan personele verildiği iddiaları doğru mudur?

-TKİ'deki İş Sağlığı ve Güvenliği ile Yer altı Kontrol Şube Müdürlüğü dahil 10 Şube Müdürlüğünde yasal kadro karşılığı çalıştırılmama gerekçesi nedir?

-TKİ üst düzey görevlere sınavsız atama yapılmış mıdır?

-Sayıştay'ın TKİ'den ana statüsünü gerçeğe uygun hale getirmesini ve prim sistemini değiştirmesini istediği iddiası doğru mudur?

-Sayıştay'ın TKİ ile ilgili hazırladığı raporlar neden dikkate alınmamıştır?

-Yer altı Kontrol Şube Müdürlüğü ile İşçi Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü görevlerinin tedviren yürütülme gerekçesi nedir?

-Kurumun sermayesi 29.12.2009 tarihinde ilgili YPK kararı ile 1 milyar TL'ye yükseltilmesine rağmen sermayesindeki bu artışa paralel olarak ana statüsünde değişiklik yapılmama sebebi nedir?

-TKİ ana statüsünün gerçeği yansıtmadığı iddiaları doğru mudur?

-KİK istisna olarak belirtilmemesine rağmen Soma Maden İşletmelerinin istisnai uygulamaya tabi tutulmasının sebebi nedir?''

Editör: Wan Haber