CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, zorunlu trafik sigortası primine yapılan zammı TBMM gündemine taşıdı.
CHP'li Öztürk, zorunlu trafik sigortası zammıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. Önergesinde yazılı ve görsel basında çıkan haberleri anımsatan Öztürk, "Araç sahiplerinin yaptırması zorunlu olan trafik sigortası primlerinde ciddi artışlar olduğu, Haziran 2012'de örnek bir sigorta şirketinden 305 liraya trafik sigortasını yaptıran 34 plakalı yeni tescil bir otomobilin bugün ödeyeceği sigorta priminin 472 liraya çıktığı, dolayısıyla yüzde 50'ye varan zammın yapıldığı haberleri yer almıştır" dedi.
Zorunlu trafik sigortalarına bu denli yüksek oranda zam yapılmasının hangi ihtiyaçtan kaynaklandığını soran Öztürk, şunları kaydetti:
"Dünyanın hangi ülkesinde bu derecede yüksek oranda zamlar yapılmaktadır? Gün geçtikçe benzine, mazota ve birçok kaleme yapılan zamlardan sonra bir de zorunlu trafik sigortasında yüzde 50'ye varan zam yapmak ne derede vicdanidir? Devletin bütçe açığını sürekli ve büyük oranlarda zamlar yaparak mı kapatmayı düşünüyorsunuz? Bütçe açığını kapatmanın başka yol ve yöntemleri yok mudur? 2002 tarihinden bu zamana kadar geçen sürede yıllar itibarı ile trafikte ne kadar araç vardır? Bu araçlardan kaç TL zorunlu trafik sigorta primi toplanmıştır? 2002 tarihinden bu zamana kadar geçen sürede yıllar itibarı ile toplanan zorunlu trafik sigorta primi kapsamında kaç vatandaşa ne tutarda ödeme yapılmıştır? Şu an itibarı ile 2013 yılındaki trafikte bulunan araç sayısı kaçtır? Yapılan bu astronomik zamla birlikte 2013 yılında toplanacak olan zorunlu trafik sigorta primi kaç TL'dir?"
(KYM-CC-Y)

15.02.2013 11:30:16 TSI

Editör: Wan Haber