Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa'da İl Genel Meclisi bütçesinden ayrılan kaynakla engelli yurttaşlara sunulan hizmetlerin dağıtım ve tanıtım törenlerine muhalefet partili milletvekillerinin, İl Genel Meclisi üyelerinin davet edilmemesinin artık alışkanlık halini aldığını ve bu tavrı kınadıklarını belirtti.
Sakine Öz, son olarak "Engelli Sporcu Servis Aracı" tanıtım törenine davet edilmediklerini, tüm vatandaşların ortak katkısıyla sunulan önemli ve yararlı sosyal yardımlarda sadece AKP'li yerel yöneticilerin ve milletvekillerinin boy göstermesinin yakışıksız bir davranış olduğunu savundu. Defalarca uyarmalarına, törenlerin haber verilmeden, "sel önünden kütük kaparcasına" düzenlenmesinin, Manisa'da hiç de hoşa gitmeyen bir tablo oluşturduğunu vurguladı.
Engellilerin temel gereksinimlerinin karşılanması, gündelik yaşamlarında önlerine çıkarılan engellerin aşılması için tüm yurttaşlara sorumluluklar düştüğünü belirten; engelliler için yerel ve ulusal çapta sürekli yeni politikalar geliştirilmesini savunan Milletvekili Sakine Öz, "Kamusal yardımın örgütlenmesi ve dağıtımında parti ayrımı yapılmaması gerekir" dedi.
Milletvekili Öz, kişilerin hangi partiye ve görüşe yakın olurlarsa olsunlar, gerek yardımı alırken, gerekse bu yardımların dağıtıldığı törenlere çağırılırken hiçbir surette siyasi görüşlerine bakılmadan törenlere davet edilmelerinin önemli bir insani sorumluluk olduğunu sözlerine ekledi.
(ES-ERG-Y)

16.01.2013 17:14:22 TSI

Editör: Wan Haber