CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, ODTÜ'nün Türkiye'nin en başarılı üniversitesi ve dünyadaki gururu olduğunu belirterek, "İyi ki ODTÜ var. ODTÜ var olduğu sürece Türkiye için hala umut var" dedi.
CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında ODTÜ'de yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ ile ilgili sözlerini hatırlatan Erdemir, bugün itibariyle aralarında İTÜ, Mimar Sinan ve Galatasaray'ın da bulunduğu 13 üniversiteden Başbakan'ın çıkışına destek geldiğini söyledi. Erdemir, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın da olaylarla ilgili olarak YÖK Denetleme Kurulu'nu görevlendirdiğini açıkladığını hatırlattı. ODTÜ'ye yönelik bu çıkışlardaki coşkunun daha önce de yaşandığını belirten Erdemir, 10 Mayıs 1933'de Berlin'de Yahudilerin ve muhaliflerin kitaplarının da büyük kalabalıklarla birlikte coşkuyla yakıldığı meydanda bugün, 'Bu yalnızca bir başlangıçtı. Kitapları yaktıkları yerde gün gelir insanları da yakarlar' sözünün yer aldığı bir anıt bulunduğunu dile getirdi. Erdemir, bir gün ODTÜ'nün Bilim Ağacı Anıtı önünde de yalnızca bir pencereden ibaret bir anıt yer alacağını iddia ederek, o pencerenin açıldığı kütüphanenin boş raflardan mı, kitap dolu raflardan mı oluşacağına, bunun yalnızca bir başlangıç olup olmadığına halkın karar vereceğini söyledi. ODTÜ'nün Türkiye'nin en başarılı üniversitesi ve dünyadaki gururu olduğunu anlatan Erdemir, "İyi ki ODTÜ var. ODTÜ var olduğu sürece Türkiye için hala umut var" dedi.
Bir gazetecinin, "ODTÜ'yü kınayan açıklamalar yapılıyor. Bu, üniversitelerin bölüneceği anlamına mı geliyor" sorusuna Erdemir, "Bence üniversiteler değil, fakat bilim insanlarımız bölünüyor. Bir yanda Razi'nin sözünü yüreğinde taşıyanlar, bir yanda da Razi'nin sözünü hiç umursamayanlar. Nedir o Razi'nin sözü, 'Bir kantar ilim bir okka edebe muhtaçtır.' Ben inanıyorum ki bugün Türkiye'nin bütün üniversitelerinde Razi'nin gösterdiği yoldan sapmayan bilim insanları ODTÜ'nün idarecisi, öğretim üyesi, öğrencisi, teknik personeli ve mezunlarıyla birlikte yol yürüyeceklerdir" cevabını verdi.
(EY-ÖZ-Y)

25.12.2012 15:24:20 TSI

Editör: Wan Haber