CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Meclis'te 'samanlı' basın toplantısı düzenledi. Öğüt, devlet hayvancılık yapanlara yardım edene kadar yanında saman taşıyacağını söyledi.
CHP Ardahan Milletvekili Öğüt, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı salonuna saman getiren Öğüt, hükümetin milleti samana bile muhtaç hale getirdiğini savundu. Canlı ineğin kilosunun 3,5 lira, kasapta ise etin kilosunun 30 lira olduğunu belirten Öğüt, vatandaşın hayvanının para etmediğini, iki ineğin bir ton samana bedel olduğunu söyledi. Köylünün perişan durumda olduğunu belirten Öğüt, Ardahan'da köylünün besleyemediği için atlarını sokağa atmasından dolayı Ardahan İl Müftüsü'nün, "Atlarınızı, eşeklerinizi dışarıda bırakmayın, kurtlar yerse günah işlemiş olursunuz'' diye vaaz verdiğini, köylülerin ise müftüye, ''Samanımız, otumuz yok, nasıl besleyeceğiz'' dediğini anlattı.
Meclis'te İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bulunduğunu ancak Hayvan Hakları Komisyonu olmadığını ifade eden Öğüt, "İnsanlarınki can da hayvanlarınki can değil mi? Hayvanlar sadece kedi, köpekten ibaret değil" dedi.
Samanın kendilerinin 'deniz feneri' olacağını belirten Öğüt, devlet hayvancılık yapanlara yardım edene kadar yanında saman taşıyacağını dile getirdi.
(ZÇ-CC-Y)

09.01.2013 15:07:02 TSI

Editör: Wan Haber