Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Gülşen Orhan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Birgül Ayman Güler'i sarf ettiği sözlerden dolayı kınadığını ifade ederek, "Sonunda ülkenin en saygın ve itibarlı mekanından maalesef sayın vekil ses verdi de bizler de bu şovenizmin kaynağını öğrenmiş olduk" dedi.
AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde yaptığı konuşmalarından dolayı Milletvekili Birgül Ayman Güler'e tepki gösterdi. Orhan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Bir Kürt ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu yazıyı yazmamak için ancak iki gün dayanabildim. Sayın CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler meclis kürsüsünden geçen gün yaptığı konuşmada sadece kendi faşist ve şoven fikirlerini kusmaktan öte, mensubu olduğu kulübün manifestosunu da sundu. Zaman zaman değişik frekanslardan, değişik elit çevrelerden, hatta gazete köşe yazarlarından buna benzer sözler işitiyorduk. Ancak toplumun kahır ekseriyeti gibi bizler de bu pis kokan suyun membasının nereden kaynaklandığını merak ediyorduk. Sonunda ülkenin en saygın ve itibarlı mekanından maalesef sayın vekil ses verdi ki bizler de bu şovenizmin kaynağını öğrenmiş olduk. Siyaset bilimi, kamu yönetimi alanlarında profesörlüğe kadar çıkmış olan milletvekilimiz, 'millet', 'ulus' kavramlarını ise öyle bir çorbaya çevirmiş ki, akademisyenliğinin derecesiyle ilgili de ipuçlarını almış oluyoruz. Ancak her şeyden öte, bu sözleri söyleyenin bir kadın olması ve sözlerinin istikametinin, inşa edilmeye çalışılan barış umudu olması, işin esas yaralayıcı tarafıdır. Zira kadınlar toplumun en duyarlı bireyleridir ve tüm savaşlarda, çatışmalarda en çok incinen kesimdir. Kalbinde başka insanların acılarına yer olmayan, diğer insanları kendinden aşağı gören, öteleyen ve ötekileştiren bir fikri yapı, neyin temsilini yapar? Anayasaca kendilerine tevdi edilen temsil görevini, halkın oylarıyla üstlenmiş bir yapı, vekalet ettiği insanları kendine eşit görmüyorsa bu yapı toplumun hangi derdine derman olur? Bunu da Türkiye toplumunun düşünmesi lazım. Sayın Birgül Ayman Güler'i sarf ettiği zavallı sözlerden dolayı kınıyor ve insanlık ailesinin evrensel değerlerini idrak etmesini diliyorum."
(SER-Yİ-GS-Y)

26.01.2013 10:25:01 TSI

Editör: Wan Haber