CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin yargıya yönelik açıklamalarıyla ilgili, "Burada düşündürücü olan ABD büyükelçisinin ne söylediğinden çok ABD büyükelçisini bunları söyleyecek noktaya getiren sebebe bakmak lazım" dedi.
Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu'nun İngiliz İşçi Partisi'nin davetlisi olarak 13-14 Şubat tarihleri arasında İngiltere'ye gideceğini bildirdi. Ziyaret kapsamında Kılıçdaroğlu'nun İşçi Partisi'nin gölge kabine üyeleri ve partinin üst düzey yetkilileriyle yemek yiyeceğini belirten Loloğlu, CHP liderinin yemekte yabancı konuk olarak konuşma yapacağını ifade etti. Loğoğlu, ertesi gün İngiliz parlamentosunda yuvarlak masa toplantısı yapılacağını arkasından Kılıçdaroğlu'nun bir gazeteye de mülakat vereceğini bildirdi.
Büyükelçi Ricciordone'nin yargıya yönelik açıklamaları ve AK Parti yöneticilerinin buna yönelttiği eleştirilerin anımsatılması üzerine Loğoğlu, "ABD büyükelçisi sıradan bir elçi değil. Daha önce buna benzer değerlendirmelerde bulunmuştu. Burada düşündürücü olan ABD büyükelçisinin ne söylediğinden çok ABD büyükelçisine bunları söyleyecek noktaya getiren sebebe bakmak lazım. ABD büyükelçisi bize düşman ülkenin büyükelçisi değil. Dost ve müttefikimiz olan ülke. Eleştiri konusu olan noktaları düzeltecek adımların bir an önce atılması" dedi.
Bir gazetecinin askerlerin serbest bırakılmasının İmralı süreci ile ilişkilendirilmesine yönelik yorumların yapıldığının anımsatılması üzerine Loğoğlu, "Bu yorum doğrudur, yanlıştır demek doğru değil. Siyasi iktidarın bu süreci götürme biçimi çok fazla umut verici, çok fazla güven verici gitmiyor. Masanın bir tarafında Öcalan var diğerinde ise hükümetin başı var ne görüşülüyor bilmiyoruz" dedi.
Parti olarak Öcalan ile görüşülmesine karşı çıkmadıklarını yineleyen Loğoğlu, yapılan görüşmelerin ancak çözümün bir unsuru olabileceğini ifade etti. Loğoğlu, "Kürt sorunun çözümü Öcalan tarafından belirlenecek bir konu değil. Onu belirleyecek olan TBMM çatısı altında görev yapan bu halkın temsilcileridir" diye konuştu.
(EDA-ÖZ-Y)

07.02.2013 15:04:25 TSI

Editör: Wan Haber