Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Adana Sanayi Odası'nı (ADASO' ziyaret etti. Loğoğlu, "Adana Lobisi'nin, Adana için verimli olacağına inanıyorum" dedi.
ADASO Başkanı Sadi Sürenkök'ten Adanalı sanayicilerin sorunları ve beklentileri ile ilgili bilgi alan Loğoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun işadamlarıyla gerçekleştirdiği Çin gezisi ile ilgili bilgi verdi. Loğoğlu, Çin'de müthiş ekonomik potansiyel bulunduğunu, gezinin iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesinde büyük yarar sağlayacağını söyledi. Loğoğlu, Adana Lobisi oluşturulması amacıyla düzenlenen ilk toplantıya Ankara'daki görevi nedeniyle katılamadığını belirterek, "Bu oluşumu gönülden destekliyorum. Güçbirliği oluşturulmasıyla lobinin Adana için verimli olacağına ve önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.
ADASO Başkanı Sadi Sürenkök ise "Önce Adana ve Ortak Payda Adana" sloganıyla yola çıkıldığını belirterek, "Adana Lobisi oluşturulması için ilk adım atıldı. Önümüzdeki süreçte tüm kesimlerden bu oluşuma destek ve katkı bekliyoruz" diye konuştu.
Çin'in Dünyanın önemli pazarlarından biri olduğunu ve son yıllarda Türkiye'den gerçekleştirilen ihracatta önemli artışlar görüldüğünü ifade eden Sürenkök, ülkeler arasında iş heyeti gezilerinin ticaretin ve işbirliğinin geliştirilmesine büyük katkı sağladığını, bu nedenle önemsediklerini kaydetti.
(SZP-AKL-Y)

28.01.2013 15:10:43 TSI

Editör: Wan Haber