Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat İl Başkanı Duran Kum, 422 CHP'li üyenin AK Parti üyesi yapılmasının cevabının kamuoyuna verilmediğini söyledi.
Parti binasında ilçe başkanları ile toplantı yapan CHP İl Başkanı Duran Kum, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlçe başkanları ile birlikte il genelinde yerel yönetimlerle ilgili yapılan çalışmaları değerlendireceklerini ifade eden Kum, üye iddialarını tekrar gündeme taşıdı. CHP'nin 422 üyesinin AK Parti üyesi yapıldığı yönündeki açıklamalarının ardından Tokat'ta çalışma yapılmadığını ileri süren Kum, "Yozgat'ta oldu ama neden Tokat'ta bu konu ile ilgili çalışma olmadı? Tokat'ta iktidar partisi il başkanı 79 bin üye yaptığından bahsederken, 422 tane CHP'li üyenin AK Parti üyesi yapılmasının cevabını kamuoyuna vermemiştir. Bu konuda yaptığımız açıklamada hakim ve savcıları göreve çağırmıştık. AK Parti'nin Tokat'taki 79 bin üye sayısı bu şekildeki üye sayısıdır. CHP olarak ben şunu iddia ediyorum; AK Parti'nin üye sayısı sağlıklı değildir. Bunun göstergesi CHP'nin 422 üyesinden yola çıkıyorum" dedi.
Kum, ayrıca İl Genel Meclisi'nin köylerde yaptığı yol çalışmalarını eleştirerek, hizmet götürürken köy ayrımı yapıldığını, programa alınan bu köylere ödenek olmadığı yönünde açıklamaların tatmin edici olmadığını söyledi.
(Nİ-Y)

19.01.2013 16:17:30 TSI

Editör: Wan Haber