Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Köprülü önergesinde Çorlu'daki okullarla ilgili sorular yöneltti.
Çorlu'daki okullarda yaşanan en büyük sorunların başında 4 4 4 eğitim sisteminin beraberinde getirdiği sorunlar gelmektedir diyen Köprülü: "Kısa bir süre önce; Çorlu Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Okul Aile Birlikleri'nin bir araya gelerek yaptıkları toplantıda da okullarımızda yaşanan sıkıntılar masaya yatırılmıştır. Uzun süredir eğitim sendikalarının da yaptığı açıklamalar ve son yapılan bu toplantı da göstermiştir ki okullarda ciddi olarak güvenlik sorunu yaşanmakta, derslik ihtiyacının 4'e katlandığı görülmekte ve öğretmen sıkıntısı olduğu ortaya çıkmaktadır. Bütün bunlar AKP'nin eğitim politikalarının bir parçası olan 4 4 4 eğitim sistemi ile ilgilidir. Son olarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yayımlanan ve AKP'li bazı çevrelerin bile tepkisine neden olan kıyafet yönetmeliği de okullarda güvenlik sorununu daha da arttırmıştır" dedi.
Köprülü önergesinde: "Çorlu İlçemiz de ilkokullarda 215, Ortaokullarda 185, liselerde 152 olmak üzere, 552 adet dersliğe ihtiyaç olduğu ilgililer tarafından dile getirilirken bu sorunu çözmek adına neler yapacaksınız? Zaten güvenlik sıkıntısı yaşanan okullarda kıyafet yönetmeliği ile daha da artacak güvenlik sorunlarını öğrenci olanla, olmayan ayırımı gibi gidermek adına ne gibi tedbirler alacaksınız?" sorularına yer verdi.
(SŞ)

17.12.2012 18:54:14 TSI

Editör: Wan Haber