CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP'li belediyelere yapılan operasyonların amacında belediyeleri itibarsızlaştırma çalışması olduğunu söyledi.
İzmir'de Alsancak Hocazade Cami karşısında bulunan açık alana yapılan 11 katlı tam otomatik otoparkın temel atma töreni CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in katılımıyla yapıldı. Temel atma töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, kalkınmış toplamlarda demokrasinin beşiği olma görevini yerel yönetimlerin yaptığını söyleyerek, "Maalesef ülkemizde, siyasi iktidar tarafından bu evrensel sürecin tersine bir anlayış uygulamaya aktarılıyor. Var olan belediyeler çeşitli gerekçelerle kapatılırken, ayakta kalanlar da bazen siyasi iktidarın hışmına uğrayarak etkisiz kılınmak için olumsuz uygulamalar devreye alınıyor. CHP'li belediyelerdeki uygulamalar siyasi iktidarın bu konudaki pervasızlığının en somut örneklerini oluşturuyor. İlk olarak İzmir'de başlayan bu soruşturmalar Antalya'ya ve Eskişehir'e sıçratıldı ve toplum nezdinde itibarsızlaştırma çalışmaları başladı. Operasyonlar nedeniyle, bir taraftan belediye yönetimindeki arkadaşlarımız itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor, bir taraftan da belediyelerin yatırım hızları ve hevesleri hayata aktarılmaz bir hale getiriliyor" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'de güzel yatırımlar yaptığını kaydeden Keskin, "İzmir'i bir beton yığınına çevirmeden, çevre ve insan sağlığına dikkat ederek çalışmalar yapılıyor. Kentteki otopark sıkıntısını gidecek ciddi çalışmalar yapıldığını görmekten mutluyum" dedi.

"İZMİR'E ÇOK YAKIŞACAK"
Kent merkezindeki otopark ihtiyaçlarını karşılamanın arazi yetersizliği nedeniyle çok zor olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, boş bulabildikleri ve ulaşabildikleri her yerde yeraltı ve yerüstü otoparkları yaptıklarını söyledi. Şair Eşref Bulvarı Alsancak Hocazade Camii karşısında bulunan 939 metrekarelik arsada 4 milyon 750 bin TL ödeyerek kamulaştırma yaptıkları belirten Başkan Kocaoğlu, "Otoparkın yapıldığı arazinin Petrol Ofisi'nin arazisi ve benzin istasyonlarının kent içinden kalkması sürecinde rahmetli Başkan Ahmet Piriştina tarafından boşaltıldı. Bizde Petrol Ofisi'yle anlaşarak alanı 4 milyon 750 milyon TL bedelle kamulaştırdık. Projenin ihale bedeli ise 13 milyon 250 bin TL. arsanın küçük olması nedeniyle rampalı bir otopark yerine tam otomatik, şoförsüz park yapılacak bir otoparkı tercih ettik. 270 araçlık 11 katlı otoparkın 2014 yılının Şubat ayı sonunda hizmete girecek ve İzmir'e çok yakışacak" dedi.

KATI ATIK TESİSİ İÇİN DÜĞMEYE BASILIYOR
Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurmayı planladığı katı atık bertaraf tesisiyle ilgili de görüşlerini açıkladı. Yer arama çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, "Biz 9 senedir, bilimin ve aklın kabul etmediği hiçbir projeye, hiçbir eyleme kalkışmadık, yapmadık. Hep katılımcı bir yönetim anlayışıyla sorunlarımızı çözüp kenti yönetmeye çalışıyoruz. Bu konuda, tüm İzmirli hemşehrilerimizle beraber mutabıkız. Katı atık bertaraf tesisi kuzeyde ve güneyde iki yere kurulacak. Kuzeydeki yer tespiti, herkes tarafından mutabık kalınan bir yer. Onun planlama çalışmalarını, kurul görüşlerini toplamaya başladık. Eğer bilimden bir engel çıkmazsa burada gerekleştireceğiz" dedi. Güneyde de yer arayışlarının devam ettiğini söyleyen Başkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugüne kadar süregelen yanlış uygulamalar, belediye başkanlarımızı ve vatandaşlarımızı tedirgin ediyor. Ama biz de 9 senedir, Büyükşehir Belediye yönetimi olarak çevre yatırımı konusunda sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da ve dünyada da iddialı yatırımlar yaptığımızı ve bu bilince sahip olduğumuzu gösterdik. Yapamadığımız tek hamle, kazma vuramadığımız tek iş, katı atık bertaraf tesisi. Bunu önce kuzeydeki yerimizde bu sene içinde bir aksilik olmazsa başlayacağız, sonra da yer tespiti yaptığımız yerde devam edeceğiz."

"ŞANS VE DESTEK VERİN"
İzmir'in günlük çöp kapasitesinin günlük 3 bin 500 ton olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, yeni bağlanan yerlerle birlikte önümüzdeki süreçte bunun 5 bin tona çıkacağını ifade etti. Söz konusu tesisleri bugünden yapmak zorunda olduklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Başta belediye başkanları olmak üzere, tüm hemşehrilerimizden destek bekliyoruz. Artık dünyanın bütün uluslararası şirketleri, büyüyebilmek için iki konuda yatırım yapıyor. Bunlardan biri katı atıkların değerlendirilmesi, ikincisi de bacalarını çevreyi koruyacak teknolojilerle donatmak. Biz de bunları dünyanın neresinde varsa alıp kentimize uygulamak istiyoruz. Bizim yoğurt yiyişimiz belli, bundan sonra da böyle olacak. İyi niyetle, samimiyetle katı atık bertaraf tesisinin de altından kalkmak zorundayız. Dev çevre yatırımlarıyla bugün kimsenin hayal edemeyeceği yüzülebilir körfez hedefini ortaya koymuş bu belediyenin, katı atık bertaraf tesisi konusunda hamle yapmamış olması çok acı. Bu konuda herkesten destek olmalarını talep ediyorum" diye konuştu.
(EA-AH-AŞ-Y)

02.02.2013 13:57:27 TSI

Editör: Wan Haber