Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş, "Başkanlık sistemi bizi diktatörlüğe götürür" dedi.
Adana 6. Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Başkanlık Sistemi ve Türkiye" konulu toplantıya katılmak için geldiği Adana'da CHP İl Başkanlığını ziyaret etti.
Burada partililerle sohbet eden Karakaş, AK Parti'nin başkanlık sistemine geçiş hazırlığı yapmasını eleştirerek, "Sanki Türkiye'de tam demokrasi var da bunu geliştirmek için başkanlık sistemini gündeme getiriyorlar. Ülkemiz bu konumdayken başkanlık sistemi bizi diktatörlüğe götürür. Bölgemizdeki bu tür otoriter rejimlerin demokrasiye dönüşü çok zor olur" dedi.
Adana'nın CHP için İstanbul ve Ankara kadar önemli olduğunu söyleyen Karakaş, "Türkiye'nin belli başlı yerleşim birimlerinden Adana'da, önümüzdeki seçim sürecinde başarılı olmak hayati önem taşıyor. Belediye ve genel seçimlerde Adana'da CHP'nin önemli başarılar kazanacağına inanıyorum. Bu, Türkiye genelindeki zaferlerle birleşince CHP için, ülkemizi yönetme ve hak ettiği konuma getirme olanağı ortaya çıkacaktır" diye konuştu.
(ADN-ÖK-Y)

16.01.2013 11:03:03 TSI

Editör: Wan Haber