CHP Merkez İlçe Binasındaki yerli malı kutlama programına CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Belediye Başkanı Osman Gürün, Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş, Merkez İlçe Kadın Kolları üyeleri katıldı. Yerli Malı Haftası etkinliğinde masa üzerine yerli üretim mallar teşhir edildi.
Kutlama programında konuşan İlçe Kadın Kolları Başkanı Leyla Ersöz, yerli malların üretilmesi ve kullanılmasının temelinin yurdun bağımsızlığının korunması için 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi'nde alındığını belirterek, "Yerli malların üretilmesi ve kullanılmasının temeli yurdun bağımsızlığının korunması için 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi'nde atılmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra 5 kıtada 135 ülkeye mal satmakta olan ülkemiz, bugün maalesef birçok alanda yerli üretiminin durma noktasına geldiği ve dışarıdan ithal ettiğimiz ürünler dolayısıyla ithal ürün cehennemine dönmüş bir ülke haline gelmiştir. Son 4 ayda Bin 500 tona yakın saman ithal ettik. Bunun yanı sıra; Çin'den fasulye, kayısı, kuru sarımsak, oyuncak, İtalya'dan ıspanak, elma, ABD'den fındık ve badem, Güney Afrika'dan satsuma mandalinası, Şili'den üzüm ve elma, İran'dan karpuz, kuru kayısı ve lahana, Kosta Rika'dan kavun, İspanya'dan Marul ithal ediyoruz. Tarım ve Hayvancılık ülkesi olan ülkemize canlı hayvan ve et ithal ediyoruz. Bu ürünüler ülkemizde üretilirken; üretici maliyetlerini alamadığı için üretmemeye başlamıştır. Mersin'de narenciye üreticisi malını yola döküyor, pazar bulamadığı için Trakya'daki kavun üreticisi kavununu tarlada bırakıyor" dedi.
Ekonominin Cumhuriyet öncesine döndüğünü iddia eden CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Leyla Ersöz; 'Ekonomimiz, Cumhuriyet öncesine dönmüş durumdadır. Bu kötü durumdan kurtulmak için; yabancı malı almayarak, yabancı malları protesto ederek, bu konuda bilinçlenerek ve bilinçlendirerek kurtulabiliriz. Alışverişte almayı düşündüğümüz malın künyesine bakıp " 869 " kodunu ve " Türk Malı" ibaresini görüp alarak ekonomimize katkı sağlamalıyız. Türk malı tükettikçe firmalarımız üretim kapasitesi artacak ve yeni istihdamlara ihtiyaç duyacaktır" diye konuştu.
(BT-İK)

17.12.2012 14:03:27 TSI

Editör: Wan Haber