CHP Manisa İl Kadın Kolları tarafından başlatılan Esnafa Destek Projesi kapsamında, esnaf ziyaretleri başladı. CHP'li kadınlar, ziyaret ettikleri esnaftan alışveriş yaparak destek veriyor.
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır, Merkez İlçe Kadın Kollarlı Başkanı Fatma Süslü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 1. Anafartalar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Battalzade Çiğköftecisi'nde ilk alışverişi gerçekleştirdiler. CHP'li kadınlar, amaçlarının küçük esnafı ayakta tutmak olduğunu söylediler. Destek vermek amacıyla öğye yemeklerini küçük esnaftan yediklerini ya da alışveriş yaptıklarını ifade eden CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır, "Kazancınız bol olsun emekleriniz boşa gitmesin inşallah. Ben de 11 yıl esnaflık yaptım esnaflığın ne demek olduğunu bilirim. Özellikle küçük esnaf can çekişiyor. Büyük marketler zincir mağazalar küçük esnafı yutmak üzere. Özellikle bakkallar çok zor durumda. Umarım diğer kadın kollarımız ya da sıradan bir vatandaşımız küçük esnafın ayakta kalabilmesi adına alışverişlerini yaparlar. Projemizin sonu yok. Düzenli olarak her hafta ama bir kuaför olur bir bakkal dükkânı olur merkez ve ilçelerde bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi.
Özçakır, önümüzdeki hafta Ahmetli'de, ondan sonraki haftada Akhisar'da olacaklarını sözlerine ekledi.

ESNAFTAN CHP'LİLERE TEŞEKKÜR
İşyeri sahibi Tuna Akkuş, CHP'li kadınların bu çalışmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "İki senedir buradayız. Hepimiz bu toplumun bireyiyiz. Siyasilerin gelip derdimizi, sıkıntımızı sormasını istiyoruz. Bu güne kadar hiçbir parti gelmedi. Parti mensuplarından bana söz verenler de oldu, ama sözlerini tutmadılar. Bu konuda siyasete dargındım. CHP Kadın Kolları'na buraya kadar gelir bizlere destek olduğunuz için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(YB-ERG-Y)

16.01.2013 18:45:20 TSI

Editör: Wan Haber