Kınık ve Bergama'da kadınlarla bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven, "Günümüzde kadının siyasetteki yeri kısır bir döngü içinde. Bu yeri göstermelik olmaktan, dostlar alışverişte görsün kavramından, vitrin konumundan kurtarmak lazım" dedi.
Güçlü bir kadın örgütü oluşturabilmek amacıyla tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak 15 Kasım'da başlayan "CHP'li Kadınlar Anadolu Yollarında7 Ayda 7 Bölge Projesi" İzmir'in Bergama ve Kınık ilçelerinde devam etti.
İzmir Kadın Kolu ile birlikte iki ilçeye giden CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven, iki ilçede eğitime katılan kadınlarla buluştu. CHP İzmir Kadın Kolu Başkanı Özgün Utku, Kadın kolları il yönetimi üyeleri ve Parti Okulu Eğitmeni Selma Nalbantoğlu ile birlikte önce Kınık sonra Bergama'da çalışmalara katılan Güven, kadının en az evde olduğu kadar siyasetteki rolünün hiçbir zaman unutulmaması gerektiğine vurgu yaptı.
Kınık Kadın Kolu Başkanı Erel Şengül, Bergama Kadın Kolu Başkanı Serpil Güler ve Bergama İlçe Başkanı İdris Yavuz Yılmaz da ilçelerindeki toplantılara katıldı. Güven, Kınık'ta Belediye Başkanı Süleyman Kaya'yı da ziyaret ederek ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Şehir merkezlerinden uzaklaşıldığında kadının çoğu zaman meta gibi görüldüğünü belirten Güven, şöyle konuştu: "Kadın artık her yerde çalışma hayatında, sanatta sivil toplumda var. Var olduğu gibi siyasette de yerini almak istiyor. Ancak, günümüzde kadının siyasetteki yeri kısır bir döngü içinde. Bu yeri göstermelik olmaktan, dostlar alışverişte görsün kavramından, vitrin konumundan kurtarmak lazım. Kadınlarımızın siyasette aktif olmaları yasayla da olacak iş değil. Hem kadın hem de erkekte düşünce yapısının değişmesi lazım. Kadınlarımızdaki cahillik kalkmalı. Biz çocuklarımızın ve torunlarımızın nasıl bir ülkede yaşamalarını istiyorsak, onun için çaba göstermeliyiz. Bu nedenle kadınlar olarak hepimize büyük görevler düşüyor."
İlçelerdeki çalışmalara kadınların ilgisinin çok fazla olduğunu belirten CHP İzmir Kadın Kolu Başkanı Özgün Utku, proje ile siyasette söz sahibi olan güçlü kadın oluşturma amaçlarına adım adım ulaştıklarını söyledi.

ENGELLİLERİN SORUNLARI
Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan ve alamayan engelli yurttaşlarımız için Mavi Kapak projesine kadın kolu olarak verdikleri desteğin sürdüğünü ifade eden Utku, sözlerine şöyle devam etti: "Bu sayede pek çok kurumla iletişime geçiyoruz. Esnafımızın ,özellikle ev hanımlarımızın kampanyaya ilgisi büyük. Biz de biraz olsa onlara yol gösteriyoruz, yardımcı oluyoruz. Ayrıca, engelli bireyler Ege Teko Kooperatifi'nde kapakları ayırma gibi işler yapıp para da kazanıyor."
Prof.Dr. Hülya Güven, aslında hükümetin engellilere tekerlekli sandalye ihtiyaçları için "mavi kapaklara" muhtaç etmemesi ve katkı payı olmaksızın karşılaması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Engellilerin bu tarz kampanyalara muhtaç edilmemesi gerektiği halde hükümet karşılamadığı için, CHP kadın kolları sosyal bir sorumluluk duyarak bu kampanya üzerinde titizlikle durmaktadır." Engellilerin sağlık sorunlarının yalnızca tekerlekli sandalye olmadığını, heyet raporlarından ilaç ve tedavide katkı paylarına kadar çok sıkıntı çektiklerini gördüklerini anlatan Güven, sözlerini şöyle tamamladı: "AKP üst düzey yöneticilerinin komik bir şekilde "Mavi kapak" toplayarak engellilere tekerlekli sandalye vermek üzere törenlere katıldıklarını görüyoruz. AKP iktidarının görevi engellilere bağış toplatarak tekerlekli sandalye verdirmek değil, tamamen bedelsiz olarak bu ihtiyacı karşılayacak önlemleri almaktır. Biz, CHP olarak Meclis'te bu sorunların üstüne giderek çözüm için uğraşmaktayız."
(HD-HO-Y)

28.01.2013 09:27:09 TSI

Editör: Wan Haber