Ödemiş'in CHP'li İl Genel Meclis üyeleri Erol Soyuer, Necati Tatlı ve Adnan Saygılıer, 2013 yılında meclisin ilçeye yapacağı yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.
2013 yılında köylere daha fazla bütçe ayrıldığını belirten CHP'li üyeler, bunun dışında Gölcük Yaylası sulama sondajları, Ödemiş Spor Salonu'nun bakımı ve iki köyün tarımsal sulama hatları için ödenek çıkarıldığını, Gölcük ve Bozdağ Kayak Merkezi yollarında ihtiyaç duyulan yol çizgileri için İzmir İl Özel İdare bünyesine yol çizgisi boyama aracının kazandırıldığını ifade ettiler.
Soyuer, Tatlı ve Saygılıer yaptıkları ortak açıklamada, şu bilgileri verdiler: "2013 yılında İl Genel Meclisi CHP grubu olarak, kırsal kalkınma ve köylere ağırlık verilmesini, buraya ayrılan bütçenin artırılmasını istedik. Elbette bu bütçeden Ödemiş de yararlanacak. İzmir İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı bütçesi 178 milyon lira olarak belirlendi ve 28 Kasım'da yapılan oylamayla meclisten geçti. Bu bütçeden Ödemiş'in köylerine yapılacak hizmetler için 5milyon 27 bin TL tutarında pay ayrıldı. Geçen yıl bu rakam 2.3 milyon lira civarında idi. İzmir genelinde de geçen yıl 22 milyon olan köy bütçesi, 46 milyon liraya yükseltildi. Köylere yapılan dağılımda İzmir ilçelerinin köy sayısı, köy nüfusları ve gelişmişlik düzeyleri göz önüne alındı. Bu 5 milyon liralık ödeneğin yanı sıra, başka konularda da Ödemiş için ödenekler çıkartıldı. Bilindiği üzere, bu eğitim öğretim yılında okul sporları faaliyetlerinin bölge merkezi Ödemiş oldu. Futbol, basketbol, voleybol, badminton, masa tenisi, futsal, satranç müsabakalarında Tire, Torbalı, Bayındır, Kiraz ve Beydağ'dan gelen öğrenciler Ödemiş'te müsabakalara çıkacak. Bu müsabakaların birçoğun ev sahipliği yapan Ödemiş Spor Salonu'nda yaptığımız incelemelerde salonun çatısında, saha zemininde ve kalorifer sisteminde arıza olduğunu gözlemledik. Bu sıkıntıların giderilmesi için İzmir'de gerekli girişimleri yaparak, bütçe ayrılması için uğraştık. Salonumuzun onarımı için 200 bin TL pay ayrıldı."
CHP'li üyeler, şöyle devam ettiler: "Gölcük gölümüzün sağlıklaştırılması için sulama amaçlı su alınmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Gölcük Yaylası'nda sulama amacıyla açılacak sondaj kuyuları için de 300 bin TL ödenek çıkartıldı. Ayrıca, Oğuzlar köyünün yer altı tarımsal sulama sistemi için 60 bin TL, Horzum köyümüzün aynı sistemi için de 250 bin TL ödenek çıkarıldı. Mecliste geçtiğimiz yıl içinde dile getirdiğimiz Gölcük Yaylası ve Bozdağ Kayak Merkezi yollarının yol çizgileri sorununa çözüm amacıyla, İzmir İl Özel İdaresi bünyesine yol boyama aracı alındı. Bu araç bu iki yolumuzun yanı sıra, tüm köy yollarının hizmetinde olacak. Köylerimizin çöplerinin toplanması için belediyelerle yaptığımız protokol 2013 yılında da sürecek. İzmir genelinde köylerin çöplerinin toplanması ve yeni çöp konteynerleri alınması için 2 milyon lira bütçe ayrıldı. CHP'nin Ödemişli İl Genel Meclis üyeleri olarak, 2013 yılında da ilçemize yapılacak yatırımların takipçisi olacağız, köylerimizin sorunlarını dile getireceğiz. Köylerimizdeki vatandaşlarımızın isteklerini, sorunlarını ilgili kurumlara ileteceğiz."
(AG-ERG-Y)

03.12.2012 07:46:31 TSI

Editör: Wan Haber