AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftçi ve Gülşen Orhan, İl Başkanı Abdullah Aras, belediye başkanları, merkez ilçe, kadın kolları, gençlik kolları başkanları, ilçe başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri ve partililerin yanı sıra daha önce CHP’yi destekleyen Kızıltaş ve Yeşilova ailelerinin katılımıyla ‘Danışma Meclisi’ toplantı yapıldı. Burada konuşan Abdullah Aras, AK Parti’nin halka verdiği her sözü her daim yerine getirdiğini söyledi. Aras, “Halka dönük hizmet ve çözüm üreten güçlü bir hükümet ve teşkilat yapımız var. AK Parti ile birlikte artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve çok daha ileri yaşam düzeyine ulaşılacak. Dünyada süper güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.


AK Parti’ye katılma kararı alan iki büyük aileden Yeşilova ve Kızıltaş aileleri adına Naci Yeşilova ve Kemal Kızıltaş’ın yaptığı konuşmaların ardından Fatih Çiftçi kürsüye çıktı. Toplantıyı anlamlı kılan iki aileye partilerine katılımlarından ötürü teşekkür eden Çiftçi, “AK Parti ile birlikte Türkiye’de zihinsel ve hizmet alanında devrimler yapıldı. Yapılan hiçbir şeyi çok görmedik. 10 yıl önceki Van ile şimdiki arasında çok önemli fark var. Van bu süreçte çok önemli hizmet ve yatırımlar aldı. Demokrasi alanında bugüne kadar elde edilen kazanımlardan sonra daha ileri bir demokrasi için yeni Anayasa çalışması Türkiye’yi dünya demokrasisinin standart seviyesine ulaştıracak. Büyükşehir seçimi Van’ın ve bölgenin kaderini etkileyecek bir seçim olacak” dedi.


Gülşen Orhan ise, AK Parti’nin istişare toplantılarının birlik ve bütünlüğün daha çok pekişmesine vesile olduğunu söyledi. AK Parti’nin bu geleneğinin çok önemli olduğunu ve sürekli devam edeceğini ifade eden Orhan, son çözüm sürecinin Türkiye’yi birçok açıdan pozitif manada etkileyeceğini, ihtiyaç olunan en önemli unsurun ise herkesin sürece moral ve motive kaynak ederek desteklemesi gerektiğini kaydetti.


Yapılan konuşmaların ardından, AK Parti’ye katılan iki büyük aile temsilcilerine parti rozetlerini milletvekilleri ve İl Başkanı Aras taktı.

Editör: Wan Haber