İzmir Küçük Millet Meclisi (İKMM) 2014’ün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gazeteci Pervin Mısırlıoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya, CHP İzmir Milletvekili Hülya Engin, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, MHP İzmir Büyükşehir Adayı Murat Taşer ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde yapılan toplantıda “yolsuzluk ve rüşvet operasyonu” masaya yatırıldı. 

“PARALEL DEVLET YOK”
Mecliste söz alan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven karışık bir süreç yaşandığını dile getirerek, “Aslında ülkede ‘paralel devlet’ konuşularak farklı algı oluşturuluyor. Ülke algıyla değil, gerçek bir yönetimle yönetilmeli. HSYK’nın tek bir kişiye bağlanması ve internete getirilen yasaklar ile özgürlük elden gidiyor. Bugün bu yaşananların paralel devletle alakası yok, tek kişilik yönetime gidiş var. Ama algı yaratılarak bir takım kişilere karşı savaş veriliyormuş gibi gösteriliyor” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Ali Engin ise demokrasinin dünyadaki gelişmişliğin ölçüsü olduğunu ve bir ülkede yolsuzluk, kayırma varsa o ülkede demokratik standart açısından sorun olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Üç yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerimize operasyonlar düzenlendi. Ve Parti Genel Başkanımız operasyonda sonuna kadar gidilmesini, müfettişlere her türlü dosyaların açılması gerektiğini söyledi. Demokrasi uzlaşma, birlikte iş yapma rejimidir. Ülke kaynaklarını paylaşma rejimi değildir.”

“YERELLEŞME DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİ”
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da yerelleşmenin demokratik idari yönetim için vazgeçilmez olduğunu ve bu yolla kent halkına, kendi geleceğine karar verebilme yetisinin verilmesi gerektiğini ifade etti.

Meclis’te söz alan MHP İl Başkan Yardımcısı Selahattin Şahin, MHP’nin yolsuzluğa karşı her zaman duruşu ve istikrarı olduğunu belirterek, “Biz dün ne isek bugün de oyuz. Paralel devlet diyorsunuz, ama bu halk seni seçti, biz seni biliriz. Muhalef gücümüzü kullanarak milletimizi uyandırmaya devam etmeliyiz. Artık yeni bir yönetim anlayışına ihtiyaç var” dedi.

Yolsuzlukların sadrazamlıktan bu yana devam ettiğini aktaran İşadamı Şevki Figen, vatandaşın gelecek olan partilerin yapacaklarından bihaber olduğunu, partiler arasında sürekli bir atışma olduğunu dile getirdi.

Editör: Wan Haber