Yaklaşık bir hafta önce CHP Van İl Başkanı Cemal Şen’in genel merkez tarafından görevden alınmasının ardından yine merkezce yerine atanan İlkay Gökdere göreve başladı. Babası Alaattin Gökdere’nin yıllarca CHP’ye hizmet verdiğini ve kendisinin de yaptığı çalışmaların genel merkez tarafından bilindiğini ifade eden Gökdere, “CHP Genel Merkezi buradaki çalışmalarımdan haberdardı. Beni arayıp başkan olmamı istediler. Bende Van için, Van halkı için farklı bir sesin olması adına bu teklifi kabul ettim” dedi.


Eski başkan Cemal Şen’in bazı gazetelerdeki kendilerine karşı olan tepkilerini normal karşıladıklarını dile getiren Gökdere, bunun o anki haline bağlı olduğunu ve saygı duyduklarını söyledi. CHP’nin genel seçimlerde tüm ülkede şaşırtıcı bir oy alacağını vurgulayan Gökdere, “Seçim bildirgelerimizin insan odaklı olmasından dolayı gerek Van, gerekse tüm ülkede şaşırtıcı bir sonuç alacağız. Çünkü vaatlerimiz, mevcut sorunların çözümüne kilitlenmiş durumdadır” diye konuştu.


Açıklamalarında HDP ve AK Parti’nin durumunu da değerlendiren Gökdere, “HDP’nin barajı aşmasını ve mecliste olmasını istiyorum, lakin barajı aşmayacağını ve yüzde 8 ila 9 arasında bir oy alacağını düşünüyorum. AK Parti’de ise büyük bir erozyon var. Dolayısıyla oy oranlarında ciddi bir düşüş olacak ve bu sandığa da yansıyacaktır. Bu kapsamda seçimlerin ilimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber