Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa Gençlik Kolları'nın oluşturduğu tiyatro ekibi, ilk oyununu engelliler yararına sahneledi.
Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde "Engel Düşüncededir" adlı tiyatro oyunu ile sahne alan gençler, profesyonelleri aratmadı. CHP Aliağa Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Cihan Pazarcı'nın yazıp yönettiği oyun, izleyenlerden tam not aldı. İzleyenleri oldukça etkileyen oyun sonrası oyuncular salonda ayakta alkışlanırken, oyuncuları ilk kutlayanlar CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan oldu.

5 AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE
15 kişilik tiyatro ekibi kurarak sosyal bir mesaj vermek istediklerini ifade eden Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Onur Demir, "15 kişilik amatör tiyatro ekibi kurduk ve uzun süredir bu oyunu için hazırlanıyorduk. Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen başta ilçe Başkanımız Özlem Şan Oğuzhan ve Belediye Başkanımız Turgut Oğuz olmak üzere herkese ve oyun için emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Demir, tiyatronun gelirliyle 5 akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibine ulaştıracaklarını belirtti.
Tiyatro ekibindeki geçleri tebrik eden Aliağa İlçe Başkanı Oğuzhan, "Bu anlamlı geceye katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. Gençlerimizle gurur duyuyorum, sizlerinde aynı gururu duyduğunuzu gözlerinizden okuyorum. Böylesi başarılı bir çalışmaya imza attıkları için gençlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Sizler iyi ki varsınız. Sizlerle büyüyeceğiz, sizlerle daha aydınlık bir Türkiye inşa edeceğiz, partimizin ve ülkemizin aydınlık geleceği sizlersiniz" diyerek, oyunun yönetmeni Cihan Pazarcı'ya teşekkür çiçeği sundu.
Oyunda emeği geçen gençleri kutlayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de, şöyle konuştu: "Gençlerimizi sosyal bir konuya değindiği için kutluyorum. Oyunda verdiğiniz tüm mesajlara katılıyorum. Asıl engelliler engelleri görmeyenlerdir, engellileri sosyal alandan uzaklaştıranlar eve hapsedenlerdir, onları hukuken, siyaseten görmeyenlerdir. Türkiye'de 10 milyon civarında engelli olduğunu biliyoruz, kentimizde de 400-500 bin civarında engelli var. Yılbaşında fuarda büyük bir yılbaşı balosu yaptık. Parti olarak toplumun her sorununda olduğu gibi engellilerin de sorunlarına çözümler üretmek için çalışıyoruz. Demokrasinin en büyük göstergelerinden biri toplumun engellilerine sahip çıkmasıdır. Gençlerimizi bu anlamlı projeleri nedeniyle bir kez daha tebrik ediyorum ve tüm engellerin kaldırıldığı günler diliyorum."

GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU TELGRAF GÖNDERDİ
Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenen oyun sonrası CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan'ın yanı sıra CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri Züleyha Bingöl ve Rıza Gök, CHP İzmir eski milletvekili Muharrem Toprak, İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan, Aliağa Belediye Meclis üyesi Mustafa Kabadayı, Aliağa Engelliler Derneği Başkanı Emin Uray, tiyatro ekibinde yer alan gençleri kutladı.
Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İzmir milletvekilerinin tamamı, İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da telgrafla gençleri kutladığı bildirildi.
(HE-ERG-Y)

14.01.2013 15:43:50 TSI

Editör: Wan Haber