CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Muharrem Ekici, büyükşehir statüsü kazanan Manisa'yı gelecekte sancılı günlerin beklediğini ileri sürdü.
CHP İlçe Başkanı Ekici, Bahadır ve Seyitoba köylerini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada büyükşehir yasasını eleştirdi. Saruhanlı'nın 13 beldesi ile Türkiye'de en çok beldesi olan ilçeler arasında 6. sırada yer aldığını anımsatan Ekici, beldelerin kapanmasıyla Saruhanlı'nın idari bir zenginlikten mahrum kalacağını söyledi. Kapatılacak belediyelere hizmet götürülmesinde büyük sıkıntılar yaşanacağını, köy ve beldelerdeki vatandaşların mağdur edileceğini öne süren Ekici, şöyle dedi: "Sorgusuz sualsiz bir yasa çıkardılar. Bundan ne Bahadır'ın ne de Seyitoba köyünün haberi oldu. Görüşünü aldığımız köylü yurttaşlarımız buna karşı çıkıyor. Beldelerde yaşayan vatandaşlarımız belediyesinin kapatılmasını istemiyor. Buna rağmen 'ben yaptım oldu' mantığıyla bu yasayı çıkardılar."
Mahalleye dönüşen köylerdeki tarım arazilerinin imara açılacağını, tarım ve hayvancılığın yok edileceğini savunan Ekici, "Köylü vatandaşımız evi, tarlası, arazisi için emlak vergisi ödeyecek, çevre vergisi ödeyecek, vergi yükümlülüğü artacaktır. Kısaca vergi ve harçlarla karşı karşıya kalacaktır. Ayrıca AKP bu kanunla devlet sisteminin üniter yapısını ortadan kaldırarak federal devlet sistemi yapısını hayata geçirmek istemektedir. Yapılmak istenen bu ülkeyi eyaletlere bölmektir" diye konuştu.
(SD-ERG-Y)

15.01.2013 10:03:03 TSI

Editör: Wan Haber