Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Kadınlar olmadan, kadınsız bir seçim kazanmak mümkün değil" dedi.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan, "Anadolu Yollarında 7 Ayda 7 Bölge" çalışmaları kapsamında Mersin'in Silifke ilçesine geldi. İlçe binası önünde partili kadınlar tarafından karşılanan Dokuzcan, ilçe kadın kolları ve ilçe yönetimiyle görüştükten sonra köylü pazarını, Silifke Ziraat Odası'nı ve Bakkallar ve Bayiler Odası'nı ziyaret etti. Dokuzcan, parti binasına ziyaretinde yaptığı konuşmada, CHP kadınları olarak Anadolu yollarında 7 ayda 7 bölge çalışması başlattıklarını ve çalışmanın Doğu Akdeniz ayağına Silifke'den başladıklarını kaydetti. Temel amaçlarının seçimlerin temel faktörü olan, seçim kazanmanın en önemli ayağı olan kadınlarla etkin ve yetkin bir iktidara yürüyüş gerçekleştirmek olduğunu vurgulayan Dokuzcan, şunları söyledi:
"Kadınlar olmadan, kadınsız bir seçim kazanmak mümkün değil. Şu anki iktidarı getiren, oy veren, çalışmasını yapan bir kadın grubu var, iktidara getiren kadınlar var. Şimdi kadınlar bu iktidarı götürecek, CHP'yi iktidara getirecek. Genel Başkanımızı başbakan yapacağız, yerelde de belediye başkanlıklarını alacağız. Yerel seçimlerde elde edeceğimiz başarı da bizim önümüzü açacak bir süreç başlatacaktır. O nedenle yerel seçimlere kadın örgütlerimizin tam olarak hazırlanması gerekiyor. Seçimlerin kazanılmasının ikinci ayağı sandık örgütlenmesidir, seçim günü sandığa sahip çıkmaktır. Bir sandıkta yaklaşık 300 seçmen var ve bunun yarısı kadın seçmendir. Bizim de amacımız o kadınlarla güçlü bir örgütlenme yapmak."
CHP'li kadınların Atatürk'ün ışığında yürüyen, onun devrimlerinin takipçisi ve sürdürücüsü olduğunu belirten Dokuzcan, "Aynı zamanda CHP kadınları kalplerinin solda attığını unutmayan, etkin, yetkin, fedakar, sağlam bir kadın örgütüdür. Şöyle bir ifade var, der ki; insan iki kanatlı bir kuştur. Bir kanadı erkekler, bir kanadı kadınlar. O insanın bir yere uçabilmesi için iki kanadın da çalışması lazım. Mustafa Kemal Atatürk bunu çok açık ifade etmiş, demiş ki bir toplumun yarısı zincirlere bağlı kaldıkça yükselmesi mümkün müdür? O böyle ifade etmiş. Bizde şunu söylüyoruz; insanlar iki kanatlı bir kuştur, sağ kanadı erkekler, sol kanadı kadınlardır. O yüzden bütün kadınlar solcudur. Uygulanan bazı politikalardan dolayı kadınlar gittikçe eve kapanan, ikincilleşen, şiddete uğrayan, taciz edilen olmuştur. Son dönemlerde de kadın cinayetleri artmaktadır. Biliyorsunuz şiddet oranları yüksek, kadın cinayetleri artık bizim yüreğimizin de farklı atmasını sağlayacak kadar can alıcı noktaya varmıştır. Erkek arkadaşlarımıza şunu söylüyoruz; onlar bu konuya destek verdikleri ölçüde demokrasinin en büyük taşıyıcısı olacaklardır. Kalbinin solunda attığını unutmayan erkek arkadaşlarımız tabi ki solcudur" dedi.
(MŞN-CC-Y)

07.01.2013 15:48:12 TSI

Editör: Wan Haber