CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) bağlı Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) Müessese Müdürlüğü'ne alınacak işçiler için yapılan mülakatın iptal edilmesine tepki gösterdi.
Muğla'nın Yatağan ilçesinde faaliyet gösteren ve kadrolu işçi yetersizliği nedeniyle sık sık gündeme gelen TKİ'ye Güney Ege Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü'nde 26 Aralık 2012 tarihinde Manisa-Soma TKİ Genel Müdürlüğü ve Yatağan'daki yetkililerden oluşan komisyon tarafından mülakat yapılmıştı. 16 kişilik kadro için 237 kişinin başvurduğu ve iki komisyon tarafından yapılan mülakat daha sonra iptal edilmişti.
CHP Yatağan İlçe Başkanlığı'nda işçi alımlarının iptaliyle ilgili açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, "16 kişinin alınacağı sınava 236 kişi başvurmuş ve girmiştir. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi amacıyla Ankara TKİ Genel Müdürlüğü bünyesinden gönderilen bir kişinin başkanlığında bir komisyon oluşturulmuştur. Oluşturulan komisyon sınav sonucunda gerekli değerlendirmeyi yapmış 16 kişiyi belirlemiştir. Daha sonra bu mülakat sonuçları iptal edilmiştir. Teröre karşı birlikte savaşmış, birlik ve beraberlik duygularıyla yaşamı omuzlayan Anadolu'nun bu gencecik evlatlarını 'Bizdensin, bizden değilsin' şeklinde bölmek insanlık mıdır? Nasıl bir siyasi anlayıştır? GELİ yönetiminin aldığı bu anlamsız karar yüzünden kamu vicdanı yara almıştır. Kanunların bana verdiği tüm hakları, tüm olanakları sonuna kadar kullanarak daha önce yaptığım gibi bu işin sorumlularının da peşine düşeceğim" dedi.
"İşçi alımlarında yapılan bölücülük, terörü yaratan bölücülükle aynıdır" diyen Çandar, "Yıllardır birlikte yaşayan insanları bu şekilde ayrımcılık yaparak insanları birbirine düşman ediyorsunuz" şeklinde konuştu.
(MK-MB-ÖZ-Y)

05.01.2013 17:20:38 TSI

Editör: Wan Haber