CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, TBMM Genel Kurulu'nda, 1970'li yıllarda Jandarma'ya yönelik söyledikleri marşı okudu. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Genel Kurul'da ilk kez şarkı söylendiğini duyduğunu belirtti.
TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinin 6'ncı turu devam ediyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın bütçelerinin görüşüldüğü oturumda söz alan CHP'li Musa Çam, hükümetin kendisini eleştirenleri anlamaya çalışmak ve eleştirileri kabul etmek zorunda olduğunu belirterek, "Siz demokrat değil, olsa olsa işkenceci olursunuz" dedi. Polisin kendisine biber gazı sıktığını söyleyen Çam, bu kişiler hakkında hiçbir işlem yapılmadığını ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de bu konuda açıklama yapmadığını savundu.
Çam, öğrenci olduğu 1970'li yıllarda, polis tarafından gördükleri eziyetten dolayı jandarmaya daha sıcak baktıklarını belirterek, onları gördüklerinde bir marş okuduklarını söyledi. Çam, "Jandarma biz sosyalistiz. Dostuz yalnız biz sana. Kurtuluşun bizimledir, elini uzatsana. Jandarma ah sen bir bilsen, sana ne iş verdiler, belki bir gün bakan sana köylünü kurşunla der" şeklindeki marşı okudu.
Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, gülerek, ilk defa Meclis Genel Kurulu'nda şarkı söylendiğini duyduğunu belirtti.
(MÜG-OK-Y)

13.12.2012 19:03:22 TSI

Editör: Wan Haber