Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Soma İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu, AK Parti İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda kendilerine yüklenen Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Ak Partililerin açıklamalarına hem güldüğünü, hem de üzüldüğünü ifade etti.
Bayramoğlu, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti: "İktidar partisinin danışma meclisinde yapılan bazı konuşmaları okuyunca, kimi yerde güldüm kimi yerde üzüldüm. Recai Berber beyin cümlesi tabii benim gibi pek çok Somalıyı güldürme kapasitesine sahip bir cümle. Sayın Berber 'Soma'da yapılacak iş kalmadı. Ne yapabiliriz diye araştırıyoruz' demiş. Tabii insan o anda bir tutukluk yaşıyor. Acaba bu söze ne denebilir diye. Neyse ki sonradan insanın aklına; yapılan ve halkımızın her gün kullandığı, çift katlı yürüyen merdivenli pazaryeri, istasyona yapılan üst geçit, yeni ve modern otobüs terminali, tüm sanayici esnafının yer aldığı ve yeni yatırımcıların geldiği Organize Sanayi Bölgesi (OSB), galericilere yapılmış yeni Galericiler Sitesi, modern hayvan pazarı, bir ara beceriksizlikten kapanmış ama şimdi açılmış ve şakır şakır işleyen Kamyon yolu, bu kış halkımızın santral buharıyla ısınmaya başladığı bölge ısınma sistemi, şehir girişi ve çıkışıyla pırıl pırıl yolları ve kaldırımlarıyla tam bir modern şehir olmuş Soma geliyor da, insanın yüzünü bir gülümseme kaplıyor. Ben bu söze ancak böyle karşılık verilebilir diye düşündüm. Elbette tüm Somalıların, kendi bireysel düşünme ve yorum yapma hakkına saygı duyarak. Herkesin bu laf karşısında söyleyecek bir şeyleri mutlaka vardır."
Belediye Başkanı Ergene'nin konuşmasını da değerlendiren Bayramoğlu, "Hasan Bey kardeşimizin dediklerini okuyunca doğrusu üzülmeden edemedim. 9 yıllık iktidarında söz verip de yapamadıklarının ve özellikle son dönemlerde yapılan yanlış, eksik ve başarısız icraat teşebbüslerinin gündemde tutulup, hatırlatılıyor olması her halde kendisini psikolojik olarak biraz yormuş. Sayın başkana hatırlatmak isterim ki; siyaset; birbirimizin yanlışlarını söylemek, eksiklerini hatırlatmak ve daha doğruya teşvik etmek için yapılır. Sonuçta da bundan halk yararlanacaktır. Eleştiri almak, kabul ediyorum ki zor bir durumdur. Ancak eleştirilere karşı yanıt verirken karşınızdakine kullandığınız dili doğru seçmek zorundasınız. Aksi halde hem birbirimizi kırıcı, hem de halkın faydalanamayacağı bir iklimin yaratılmasına yol açmış oluruz" dedi.
Bayramoğlu, son olarak şöyle konuştu: "Biz ana muhalefet partisi olarak, Somaya çakılan her çividen mutluluk duyuyoruz. Ama tıpkı derenin ıslahındaki gibi, bir doğru yapılırken başka yanlışlara yol açılıyorsa bunu söylemek zorundayız. Tıpkı Fen Lisesi'nin Soma'ya geleceğinden mutluluk duyarken, yerinin yanlışlığını söylediğimiz gibi, tıpkı engelliler okulunun yerinin yanlışlığını söylediğimiz gibi. Aksi halde görevimizi yapmamış oluruz. Bu durum kimseyi sinirlendirmesin ve yanlış sözcüklerin ağızlardan çıkmasına yol açmasın."
(YS-ERG-Y)

09.01.2013 14:13:28 TSI

Editör: Wan Haber