Çukurova Belediyesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, "Gerçekten bu hükümeti takdir etmek lazım. Kentsel Dönüşüm Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinde gerçekleştirilmiş en önemli projesidir" dedi.
Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün, Barış ve İsmetpaşa mahallelerinde 'Kıyıkent Evleri' adıyla gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmasında gerekli altyapı ve teknik düzenlemelere tam destek veren Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerine teşekkür etmek amacıyla verdiği kahvaltıda konuşan Arıkan, Cumhuriyet tarihi boyunca görev yapan hükümetlerin aldığı kararlar içerisinde mevcut hükümetin aldığı kentsel dönüşüm kararının en önemli karar olduğunu söyledi. Başkan Arıkan; "Gerçekten bu hükümeti takdir etmek lazım. Kentsel Dönüşüm Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinde gerçekleştirilmiş en önemli projesidir. Özellikle bizim Adanamız için çok daha önemlidir. Gerçekten Adana büyük bir köy görünümünde" dedi.
Kendisinin belediye başkanlığı yaptığı Çukurova ilçesinin henüz 1970'li yıllarda gelişmesine rağmen zorunluluktan 'kentsel dönüşüm yapmaya çalıştıklarını' belirterek, "Şehrin kuzeyiyle her ne kadar övünenler olsa da bizim şehircilik anlayışımız maalesef bu noktadadır. Bunun için size ve Yüreğir'e çok büyük görevler düşüyor" diye konuştu.
Arıkan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İnşallah yolunuz açık olur. Gerçekten ben sizi tebrik ediyorum. Elinize sağlık. Bizim geçmişte engellemeler nedeniyle başlatamadığımız çalışmayı siz başlattınız. Yolunuz açık olsun. İnşallah kısa zamanda Adanamız olduğu gibi dönüşür. Diğer belediyelerimize de hepimize büyük görev düşüyor. Büyükşehir Belediye Meclisi gerçekten bu konuda tarihi bir sınav vermiştir. Bu konuda gönül birliği yaptılar. İnşallah kentsel dönüşüm en kısa sürede tamamlanır ve Adana biblo gibi bir şehir olur. Bu mezbelelikten de kurtulur."
AK Parti'li Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci'de bir mahallede kentsel dönüşüm düşündüğünü fakat vatandaşa yeteri kadar anlatamayınca ciddi bir sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Biz de projeyi geri çektik. Sayın başkanın başlatmış olduğu bu proje onlar için de bizim için de iyi bir örnek olacaktır. Buradaki başarılı projelerin örnekleri bizim işimizi orada kolay kılacaktır" dedi.
(ADN-Y)

13.02.2013 13:05:07 TSI

Editör: Wan Haber