CHP Çaycuma İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Başoğlu, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a Kemal Sunal'ın başrolünü oynadığı "Zübük" adlı filmin üzerinden yüklendi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ı eleştirdi. Bektaş'ın AK Parti'nin Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinde bir toplantıda konuştuğunu dile geitren Başoğlu, "Sahneye 'Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş' diye bir belediye başkanı çıkıyor ve aynen 'Bu CHP'liler var ya bunlar abdestsiz namaz kılarlar, cenaze namazı kılarlar, bu namaz kılmayanlara abdest almayanlara oy vermeyin' ifadelerini kullanmış. Burada bizim dini vecibelerimize, maneviyatımıza bir saldırı vardır. Ali Bektaş, CHP'li, DSP'li olmuş, akabinde ara dönemde ise Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Hareketi'nde yer almış. Tabii ki bunların sebebi siyasi kaygılarıdır. Hemen akabinde parçalı bulutlu bir siyasi grafiğin ardından AK Parti'ye kapak atmış bir belediye başkanıdır. Bektaş'a ve bu anlamda din üzerinden siyaset yapanlara buradan bir defa daha seslenmek istiyorum; artık dinimizin koltuk, egemenlik, baskı unsuru olmaktan çıkartın" dedi.
Başkan Bektaş'a Kemal Sunal'ın başrolünü oynadığı "Zübük" adlı filmi izlemesini öneren Başoğlu, "Kemal Sunal'ı sevgi ve saygıyla anıyorum. Bektaş, Kemal Sunal'ın 'Zübük' filmini bir izlesin. Kemal Sunal'ın Zübük filminde bakalım kimi görecektir. Dini siyasete alet edenlere karşı hiçbir şekilde alet olmayacağız. Allah'a şükürler olsun bizler Müslümanız. Hiçbir şekilde yapamadıklarını anlatamadıkları gibi sadece din üstünden tacirlik yapmayı, siyaset yapmayı, kendilerine ilke haline getirenlerle bizim işimiz yoktur. Nebioğlu esnafını çağırıp da konuştun mu? Nebioğlu esnafının gidip de bir çayını, kahvesini içtin mi? Herhalde Ali Bektaş bir şaşkınlık içerisinde, bir şaşkınlıkla bu lafları topluma etti. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, demek ki Kozlu halkının bu noktada kendisini dinlememesinden dolayı boş konuşmalarla söz aldı. Kozlu halkı boş konuşmalarına doyduğu için Bektaş egolarını tatmin etmek için, kalktı, 'Nebioğlu'nda yapayım' dedi. Ama Nebioğlu, Afganistan değildir. Nebioğlu Afganistan'ın bir şehri değil, Nebioğlu önce esnafıyla, çiftçisiyle, işçisiyle, emeklisiyle, böyle boş boş siyaset yapılacak bir yer değildir" diye konuştu.
Başoğlu, Başkan Bektaş'ın babasının 6 yıl önce vefat ettiğini ve o dönemde Bektaş'ın CHP'li olduğunu hatırlattı. Başoğlu, "Partimizi abdestsiz namaz kılmakla suçlayan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın babası 6 yıl evvel vefat etmiş. O zaman Ali Bektaş CHP'liydi. Kendisi abdest almadan mı namaz kıldı, ben bunu merak ediyorum. Ben yapmış oldukları bu konuşmalardan ötürü kamuoyuna havale ediyorum" dedi.
Başoğlu, konuşmaları ve ithamları nedeniyle Başkan Bektaş hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da ifade etti.
Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan ise, Başkan Bektaş'ı kınadığını ifade ederek, "Nebioğlu beldesine hiçbir şey veremeyen AK Parti, din üzerinden siyaset yapmayı tercih etmiştir. Meslektaşımı bu konuşmasından ötürü kınıyorum" diye konuştu.
(SA-OK-Y)

11.12.2012 18:32:10 TSI

Editör: Wan Haber