CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ı darbettikleri gerekçesiyle tutuklanan üç sanıktan 2'si serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Tozan'ın 3 gün önce darbedilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanan Raşit Arslanaydın ile Cihan Cengiz, Düzce Sulh Ceza Hakimliğine tutukluluk hallerinin kalkması için itiraz etti. 

İtirazları değerlendiren mahkeme, "kasten adam yaralama" suçundan tutuklanan Arslanaydın ve Cengiz'in tutukluluk hallerinin kaldırılmasına karar verdi. Kararın ardından Arslanaydın ve Cengiz, tutuklu bulundukları Çilimli T Tipi Cezaevinden serbest bırakıldı. 

Sanıklardan İsa Üçüncüoğlu'nun ise tutukluluk halinin devam ettiği öğrenildi. 

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, bir derneğin başkanı İsa Üçüncüoğlu ile aynı derneğe üye oldukları belirtilen Raşit Arslanaydın ve Cihan Cengiz tarafından evine gittiği sırada Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki bir marketin önünde darbedilmiş, zanlılardan, Arslanaydın ve Cengiz, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece "kasten adam yaralama", Üçüncüoğlu ise "kasten adam yaralama" ile darp anını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gerekçesiyle "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından tutuklanmıştı.

Editör: Wan Haber