CHP Milletvekilli Birgül Ayman Güler'in sözlerinin ardından CHP Bitlis İl Başkan Yardımcılığından istifa eden Sıracettin Ağır BDP'ye geçti.
BDP Tatvan İlçe Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısıyla BDP'ye geçtiğini açıklayan Ağır, buraya geçme sebebinin CHP Milletvekilli Birgül Ayman Güler'in, "Kürtler ve Türkler bir olur mu?" sözleri olduğunu söyledi. Ağır, "CHP'de Kürtlere yönelik ırkçı söylemlerin ardından bir Kürt olarak yıllardır emek verdiğim bu partiden istifa ediyorum. Son zamanlarda CHP içinden yükselen ırkçı milliyetçi söylemlere Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun sessiz kalması, biz bölgede CHP adına çalışma yürüten Kürtleri rahatsız etmiştir. Ben de bir Kürt olarak ailemin aldığı karar doğrultusunda uygun görülürse önümüzdeki yıllarda siyasi hayatımı BDP içerisinde bir BDP'li olarak sürdürmek isterim" ifadelerini kullandı.
Ağır'ın ardından konuşan BDP Tatvan İlçe Başkanı Kemal Kılıçkıran, "Kendi kararı ve iradesi ile bize katılan Sıracettin Ağır'ı BDP saflarında görmek bizleri sevindirdi" dedi.
Konuşmaların ardından Ağır'a BDP rozeti takıldı.
(HO-MSA-GS-Y)

15.02.2013 12:13:58 TSI

Editör: Wan Haber