CHP'de Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün terör örgütüne olan yaklaşımına tepkiler çığ gibi büyüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çin ziyaretinden tepki gösterdiği Hüseyin Aygün'e, Balıkesir'in Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul da tepki gösterdi.
CHP'li Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul daha önce de partisinin milletvekili olan Hüseyin Aygün'ün terör örgütü üyelerince dağa kaçırılma olayının ardından Aygün'ün teröristlerden övgüyle söz etmesini sindiremeyip sert tepki göstermiş, bu tepkisiyle gündem oluşturmuştu. CHP'li Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, Aygün'e olan tepkisinin ardından CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk ve yönetim kurulu üyeleri tarafından disiplin kuruluna sevk edilmiş, ancak bundan bir sonuç çıkmamıştı. Özgür Ertuğrul, yine milletvekil Hüseyin Aygün'ün Paris'te öldürülen teröristlerden birinin ailesine yaptığı başsağlığı ziyaretine de tepkisiz kalmadı. Önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çin ziyaretinde Aygün'e tepki gösterdiği terörist için başsağlığı ziyaretine CHP'li Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul yine sosyal paylaşım ağı olan facebookta tepki gösterdi. CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün taziye ziyareti ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun tepkisiyle ilgili yayınlanan bir haberin linkini paylaşan Özgür Ertuğrul, faceboktaki bu gönderisinin üzerinde; "Ben bu adamı eleştirdiğimde bana kızanlar ve benim partiden atılmamı isteyenler ne oldu bak. Genel başkanım dahi bu adama dayanamadı. Şimdi de karşı çıksanız ya 'Aygün doğru söylüyor' diye" ifadelerini kullandı.
CHP Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'un bu yorumu ve paylaşımına ise sayfasında çok sayıda partili, partisiz sevenleri tarafından öldürülen terörist için başsağlığı ziyaretinde bulunan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'e tepki, milliyetçi çıkışları için de Özgür Ertuğrul'a destek mesajları yağdı.
(YU)

16.01.2013 20:32:41 TSI

Editör: Wan Haber