CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in TBMM'de yaptığı; 'Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz' konuşması yargıya taşındı. Anayasanın 216. maddesinin birinci ve ikinci fıkrası gereğince AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından CHP'li vekil hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
İzmir Adliyesi önünde toplanan AKP'li gençler, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in TBMM Genel Kurulu'nda ana dilde savunma hakkını düzenleyen yasanın görüşülmesi sırasında yaptığı açıklamada; " Türk ulusu ile Kürt milliyetini eşit, eşdeğerde gördüremezsiniz' ifadeleri hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar yaptığı basın açıklamasında, CHPli Güler'in ifadelerini Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini belirtti. Temel İnsan Hakları'nın ihlal ettiği ve Türk halkını kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle savcılığa başvurduklarını ifade eden AK Partili Kırkpınar; şöyle konuştu: "İzmir'in kadim medeniyetlerinden süzülüp gelen farklı dil, din ve kültürlere ev sahipliği yapmış olduğunu unutturmaya çalışan zihniyetin, Bab-ı Ali baskınının gerçekleştiği o elim günün 100. yılında tekrar hortlamasını bir tesadüf olarak nitelendirmiyoruz. Hatta bu durumun demokratik bir Türkiye için mücadele eden her kesimin, mücadeleye devam etmesi gerekliliğini hatırlaması adına fırsat olarak değerlendirmesinden yanayız."
(AH-HO-Y)

25.01.2013 15:37:39 TSI

Editör: Wan Haber