CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, yenidoğan bebeğin tarama testi için verilen formda dininin ve evlilik dışı olup olmadığının sorulmasının faşizan bir yaklaşım olduğunu savundu.
Atıcı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, yeni doğan bebeklerinin bazı hastalıklarının erken tanısı için halk arasında topuk kanı denilen bir yöntemle tarama testi yapıldığını, bunun için dağıtılan formada artık yenidoğan bebeklerin dini ve evlilik içi mi dışı mı olduğu yönünde soruların yöneltildiğini ifade etti. Atıcı, "Bu faşizan bir yaklaşımdır. Böyle bir yaklaşımı biz hiçbir şekilde kabul etmiyoruz" dedi.
Kendisinin bugüne kadar çok sayıda sağlık çalışanı yetiştirdiğini belirten Atıcı, öğrencilerine seslenerek, "Bu soruları sormayın. Eğer benim biraz hakkım varsa hakkımı helal etmem" dedi.
TBMM'de çalıştıracağı personelin maaşları için her milletvekiline ekstra bütçe geleceğine ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine Atıcı, böyle bir uygulamaya CHP olarak kesinlikle reddedeceklerini söyledi. Milletvekilleriyle çalışanların gece gündüz çalıştıklarını belirten Atıcı, çalışanların sosyal ve özlük haklarının güvence altında olması gerektiğini ifade etti.
(ÖZ-Y)

07.02.2013 13:18:34 TSI

Editör: Wan Haber