Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyesi aday adayı Tahsin Çelik, yanlışlık sebebiyle eşinin bile kendisi yerine başka bir adaya oy verdiğini söyledi.

Oy pusulasının sol tarafındaki isimlerin işaretlenecek kutucuklarının sağ taraftaki isimlerin başına konması seçmenleri şaşırttı. Seçmenlerden bazıları oy pusulasındaki hatayı fark edip tekrar oy kullanmak istese de, böyle bir şeyin mümkün olmayacağı cevabını alınca mecburen işaretlemiş olduğu oy pusulasını kullanmak zorunda kaldı. Böylece seçmenlerin büyük bir çoğu tanımadıkları üyelere oy vermiş oldu.

EŞİM BANA OY VERMEDİ
Oy pusulasındaki hatadan dolayı eşinin bile kendisine oy vermediğini dile getiren Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyesi aday adayı Tahsin Çelik, şöyle konuştu:

"Bizim oy pusulalarımız genel merkezden hazırlanıp geldi. Harf çekimine varıncaya kadar genel merkezimizden geldi. Oy pusulaları geç geldiğinden dolayı inceleme fırsatı bulamadık. Seçmenler bu şekilde oy kullanmaya gitti. Genel merkezden gelen hatalı kutucuklardan dolayı bütün vatandaşlarımızın yanlış oy kullandıkları anlaşıldı. Bunu incelediğimizde eşimin bile bana oy vermediği ortaya çıktı. Hani bir hikaye vardır ya 'muhtar seçime gitmiş eşi bile oy vermemiş.' Şimdi maalesef ağlanacak halimize güler olduk."

"SAĞLIKLI SONUÇLAR ALINMADI"
"Genel Merkez bizim oy pusulamıza, harf çekimine varıncaya kadar bu işleri yapıyorsa, il örgütü ne işe yarıyor" diyen Çelik, o zaman il ve ilçe örgütlerinin kapatılması gerektiğini söyledi. Çelik, "90 yıllık çınarız diyoruz, 90 günlük parti gibi işler oluyor" ifadelerini kullandı. Alınan sonuçların sağlıklı olmadığını anlatan Çelik, "İnsanlar tanımadıkları adaylara oy vermişlerdir. Bize güvenmiyorlarsa biz halka nasıl güveneceğiz. Bizim genel merkezimizin yerel yönetimleri belirleyen komisyonumuz. 15 Şubat'ta karne alımında sınıfta kaldılar diye düşünüyorum. İnşallah hatalarını kontrol edip düzeltirler. Çünkü önümüzde Türkiye'nin kaderini belirleyecek üç önemli seçim var. Bizim bu tür olaylarla uğraşmamamız gerekiyor" diye konuştu.

"10 ADAY MAĞDUR OLDU"
Eğilim yoklamasında 10 adayın mağdur olduğunu belirten Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bizi üzen tek olay, bizi arayıp tebrik eden insanlara karşı ne söylememiz gerektiğini bilemiyoruz. Biz aşağı yukarı 10 aday mağdur olduk. Toplu olarak 10 arkadaşımız il ve ilçe başkanlığına gerekli itiraz faksımızı çektik. Bize henüz gelen bir açıklama olmadı."

Editör: Wan Haber