CHP’li heyeti BDP ilçe binası önünde karşılayan BDP’liler, daha sonra belediye konferans salonuna geçti. Konferans salonunda yapılan törende BDP’ye geçiş yapan CHP İlçe Başkanı ve yöneticilerine BDP Van Milletvekili Özdal Üçer tarafından rozetleri takıldı. Törende konuşan Namet Parlak, “Abdullah Öcalan’ın başlatmış olduğu demokratik çözüm ve ulusal birlik sürecine ve demokratik özerklik inşasına bugün katılmak bize onur veriyor. Her ne kadar pratikte hareketin içinde yer almasak da gönülden bağlı olduğumuz harekete ve Kürt halkına bu saatten sonra elimizden geldiği kadar hizmet etmeye çalışacağız” dedi.

BDP Başkale İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak ise, partilerine katılım yapan heyeti canı gönülden kutladığını belirterek, “Bizim artık bu saatten sonra birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Gelen arkadaşlar kendi evlerine gelmişlerdir. Partimiz bütün Kürt halkının evidir” dedi.


""

Van Milletvekili Özdal Üçer de, partilerine katılım sağlayan CHP’lilerin kendilerini yürekten sevindirdiğini belirterek, “Her ne kadar da geç atılmış bir adım olsa da, bu katılımın Kürdistan bölgesinde sistem partilerinde yer alan Kürtlerin kendi partilerine dönmelerine vesile olmasını diliyoruz. Birlik ve beraberliğimiz ve örgütlü gücümüz ne kadar güçlenirse barışa o kadar yakınlaşacağız” dedi.

Konuşmalardan sonra gelen heyet ve BDP ilçe örgütü birlikte yemeğe katıldı.

Editör: Wan Haber