AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'ın Saruhanlı Devlet Hastanesini ziyareti sırasında yaşananlar, CHP Manisa milletvekillerinin tepkisini çekti.
CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz ve Özgür Özel, CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Muharrem Ekici'nin safra kesesi ameliyatı olan ve dizine protez takılan kayınvalidesi Türkan Şener'i (74) tedavi gördüğü Saruhanlı Devlet Hastanesinde ziyaret etti.
CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, İl Genel Meclisi Üyesi Şaban Bitirgeç, Salihli ve Kırkağaç İlçe Başkanlarının yanı sıra kadın kolları üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, CHP'li vekiller, hastanede tedavi gören hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Milletvekili Özgür Özel, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Saruhanlı Devlet Hastanesini zaman zaman ziyaret ettiklerini bu ziyaretlerde nöbetçi doktora bilgi verip hastalarla görüştükten sonra hastaneden ayrıldıklarını kaydetti. AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'ın da geçen cumartesi günü hastane ziyaretinde bulunduğunu ve hastane personelinin Yurttaş için bir karşılama seremonisi düzenlendiğini öğrendiklerini ifade eden Özel, şöyle dedi: "Sayın Muzaffer Yurttaş'ın ziyaretinden önce tüm personelin 2 gün boyunca hazırlık yapması, genel temizliğin hızla ve telaşla elden geçirilmesi, hastane personelinin karşılama düzeni içinde sıraya geçerek milletvekilini karşılamaya zorlanması, hastanede hangi bütçeden ve ne hakla yapıldığı bilinmeyen Milletvekili ve beraberindeki AKP heyetine bir kahvaltı organizasyonun yapılması ve en nihayetinde bu ziyaret sırasında İlçe Emniyet Müdürü ve Yardımcısı'nın bizzat hazır bulunup, Emniyet'in de hastane çevresinde güvenlik önlemi almasına hiçbir anlam veremedim. Sağlık Komisyonu üyesi ve doktor kökenli bir milletvekilinin bu davranışı ne sağlıkçılığa ne de milletvekilliğine yakışmamıştır."
Özgür Özel, Muzaffer Yurttaş'ın ziyaretinin hemen sonrasında gerçekleştirdiği Saruhanlı Devlet Hastanesi ziyaretinde Başhekim Yardımcısı'na da söz konusu ziyarette yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı ifade etti. Özel açıklamasına şöyle devam etti: "Biz bu tip ziyaretlerin nasıl yapılması gerektiğini hangi sınırlar içinde kalması gerektiğini burada bizzat gösteriyoruz. Milletvekili mütevazi olmalı. Özellikle sağlıkta personeli sıraya geçirmek, sağlıkçı bir milletvekiline hiç yakışmaz. Milletvekilinin, yaptığı ziyarette bir eksiklik görürse bunun giderilmesi için gayret göstermesi normaldir ve bu kapsamda konuyu yetkili personel, müdür ya da üst bürokrasiye iletip de sonuç alamazsa da ilgili Bakanlığa iletir ve sorunun takipçisi olur. Bu ziyaretlerin bir denetleme şekline sokulması anormaldir ve sağlık kurumlarının ne şekilde denetlenebileceği de ilgili mevzuatta gayet açıktır. Sayın Muzaffer Yurttaş siyaseti karşılıklı nezaket sınırları içinde yürüttüğümüz sağlık meslek mensubu bir vekil olduğu için de bu uyarıyı bu sınırlar içinde yapıyoruz. Ama bundan sonraki süreçte bu tip yaklaşımlara müsamaha göstermeyeceğimin de bilinmesini isterim."
CHP heyeti, basın açıklamasının ardından hastaneden ayrıldı.
(SD-ERG-Y)

11.12.2012 13:47:20 TSI

Editör: Wan Haber