Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı İlkay Gökdere, 1 Kasım seçimlerine ilişkin genel bir değerlendirme de bulunarak 1 Kasım ile 7 Haziran’ı karşılaştırdı. Gökdere, arzuladıkları başarıyı elde edemediklerini ancak buna rağmen zorlu koşullarda CHP’nin politikalarını doğru anlatabildiklerini kaydetti. Gökdere açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Arzuladığımız başarıyı elde edemesek de CHP’nin politikalarını Van’da doğru anlattık:

Bildiğiniz üzere göreve geldiğimiz kısa bir süre içerisinde çok önemli iki sınav verdik. 7 Haziran ve 1 Kasım. İki zorlu sınavımızda da tüm parti teşkilatlarımız ve milletvekili adaylarımızla birlikte çok önemli çalışmalar yaptık. Doğu, güneydoğu özellikle de ilimiz Van’da CHP’ye karşı katı tutumu yumuşatma anlamında önemli gayretler verdik. 7 Haziran’a oranla 1 Kasım’da oylarımızı daha da arttırdık.

CHP’yi ‘bir süreç içerisinde’ doğru anlatmaya devam edeceğiz:

7 Haziran seçimlerin hemen öncesinde başladığımız seçim çalışmalarını, bugünden itibaren daha istekli daha arzulu ve ‘bir süreç içerisinde’ devam ettireceğiz. Altını çizmek istediğim bir husus da şudur ki, Artık yerinde, zamanında ve nokta atışlı çalışmalar yapacağız. CHP’nin Van’da tıkanma yerlerini, ilerleyememe nedenlerini doğru tespit edip, CHP’yi her geçen gün bir adım daha ileri taşıyacağız ve bunun gayreti içerisinde olacağız.

CHP Van İl Teşkilatı olarak her gün ‘yeni bir seçimmiş’ gibi çalışacağız:

Biz aslında bir algıyı yıkmak istiyoruz. Seçimden seçime halkın kapısını çalmak yerine her gün halkla birlikte ve halkla iç içe olmak istiyoruz. Onların sıkıntılarını çözmek uğraşını seçime endeksli kılmadan gerçekleştirmek istiyoruz.

CHP Van’da partimizin üye sayısı her geçen gün artıyor:

Özellikle ifade etmek istediğimiz bir husus da şudur ki, göreve geldiğimiz günden bu güne partimizin üye sayısında da önemli artışlar sağlandı. Bu yeterli midir elbette değil. Ancak tüm parti teşkilatlarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmaların neticesinde bu sayıyı her geçen gün daha da arttıracağız. Van’da küskünlerin olmadığı bir CHP’yi mümkün kılmak tek arzumuz olacaktır.

Tüm teşkilatlarımıza, ilçe başkanlarımıza, milletvekili adaylarımıza en önemlisi de CHP’ye gönül vermiş değerli partililerimize emeklerinden ve gayretlerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum.

Editör: Wan Haber