Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Merkez İlçe Kadın Kolları tarafından hazırlanan ve uygulamaya konulan Sosyal Market Projesinin üçüncüsü Gündoğan Mahallesinde hayata geçirildi.
CHP Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci ve Merkez İlçe Kadın Kollarının birlikte yürüttükleri Sosyal Market projesinin ilki 20 Kasım 2012 tarihinde Kayabey Mahallesinde başlamıştı. Projenin ikincisi ise Gümüşçeşme Mahallesinde yapıldı. Sosyal Market zincirinin üçüncü halkası ise 2. Gündoğan mahallesinde açıldı. Balıkesir CHP Merkez İlçe Kadın Kolları başkanı Sabriye Yiğit, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, CHP Sosyal Market Projesiyle bir taşla iki kuş vurmayı amaçladıklarını söyledi. Yiğit, "Birincisi; ülkemizde son 10 yılda giderek artan gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekmek. Bu konuda tespitlerimiz ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. Ürünleri hazırlarken marketin açık kalma süresini 3 gün sürebilir diye düşünmüştük. Ancak her ikisinde de gördük ki ürünler 2 ya da 3 saat gibi kısa sürede bitti. İnsanlarımızın gerçekten ihtiyacı olduğu için aldığına başka örnek ise; Biz genel olarak bir kişinin 2 ya da 3 parça ürün almasını istiyoruz, istisnalar olabiliyor. Gümüşçeşme'deki bir vatandaş 2 parça almış üçüncüyü gördü çok beğendiğini söyledi, almak istedi. Ben de gerekli açıklamayı yaptığımda, vatandaşın sergilediği tavır beni çok etkiledi, çünkü aldığı ürünlerden birini verip çok beğendiği ürünü almak istediğini söyledi. Bu durumda üçünü birden verdik ama durumdan gerçekten çok etkilendim. Halkın ne kadar zor durumda olduğunu bu tespit bile açıkça göstermektedir. İkinci amacımız; Halkımızın ihtiyaçlarını gidermelerinde bir nebze yardımcı olabilmekti. Bunu halkın gözündeki burukta olsa mutluluk ifadesinden anlayabiliyoruz. Bu da bizi sevindiriyor. Bir dahaki ay çalışmalarını yapmak açısından bize şevk ve heyecan veriyor" diye konuştu.
Sabriye Yiğit, sosyal marketteki ürün çeşidini de artırdıklarını, bu defa değişik mutfak eşyalarının da markette yer aldığını, ürün çeşidini (çocuk oyuncakları vb) talebe göre daha da artıracaklarını söyledi. Katkıda Sabriye Yiğit, "Bize bu ürünleri getirip 'çorbada tuzumuz olsun' diyen herkese çok teşekkür ediyoruz, sağ olsunlar. Poşetlerle yüklenip günde 1-2 kişi ürün getiriyor, getiremeyenlerden de biz gidip alıyoruz, onlara çok teşekkür ediyoruz. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.
(YU)

26.01.2013 11:44:44 TSI

Editör: Wan Haber