CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, şehit ve gazi ailelerine ziyaret gerçekleştirdi.
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve beraberinde CHP il ve ilçe örgütlerinden oluşan bir heyet, 14 Ağustos 1994 yılında Diyarbakır Kulp ilçesindeki bir çatışmada şehit düşen Piyade Komando Çavuş Erol Faruk Uraslı'nın ailesini ziyaret etti.
Baba Resul Uraslı ve anne Hanife Uraslı ile bir süre sohbet eden Milletvekili Yüceer, şehit ailelerinin sürekli yanlarında olacaklarını söyledi. Oğlunun 1994 yılında Diyarbakır Kulp'ta şehit düştüğünü ifade eden Baba Uraslı, "şehit evladım vukuatlı nüfus kayıtlarında şehit statüsünden çıkarılıp, normal bir ölüm gibi 4C kayıtlarına işlenmişti. Çok üzülmüştük. Durumu dilekçe ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne bildirmemiz üzerine yanlışlık düzeltilmiş ve nüfus kayıtlarına şehitlik mertebesi işlenmiştir." dedi.
Bu konuyu meclise taşıyacağını ifade eden Milletvekili Yüceer, "Bu konuyu TBMM'ye taşıyacağım. Şehit ailelerinin nüfus kayıtlarına şehitlik mertebesinin işlenerek bu şerefli ünvanın kayıtlara geçirilmesi lazım. Ailelerin evlatlarının şehit mertebelerini ispatlayabilecekler." dedi.
Şehit ve gazi ailelerini ziyaret ederek acılarını paylaşacaklarını ifade eden Milletvekili Yüceer, "Tekirdağ Merkez de 25 asker, 5 polis ve 1'i öğretmen olmak üzere toplam 31 şehit ailesi ve il genelinde toplam 181 gazi ailesinin bulunduğu tespit ettik. Fırsat buldukça bu ailelerimizi ziyaret edeceğiz. Onların acısını paylaşacağız." dedi.

15.02.2013 11:04:17 TSI

Editör: Wan Haber