Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Gençlik Kolları, önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek olan kılık kıyafet serbestliğine yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
Yeşilsu Parkı'nda basın açıklamasına CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Gençlik Kolları üyeleri katıldı. Grup adına basın açıklamasını yapan CHP Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Durdu, kılık kıyafet serbestliğinin çocuklar arasında sınıf ayırımına neden olacağını ifade ederek, "İlk ve orta öğretideki kılık kıyafet birliği, çocuklarımızın arasındaki sınıf ayrımını ortadan kaldıran, kardeşlik ve eşitlik duygusunu pekiştiren ve geliştiren bir uygulamadır. Kıyafet birliğinden öte bütünlüğü sağlayacak bir simgedir. Sınıflar arası gelir dağılımı farklarının uçurumlara vardığı, halkımızın yarıya yakının yoksulluk sınırının altında yaşadığı bu dönemde, ilk ve orta öğretimdeki kıyafet serbestisi uygulaması çocuklarımızın ruhsal dengesini bozacak. Ayrıca ailelerine ve birlikte eğitim gördükleri varlıklı aile çocuklarına karşı kin ve nefret tohumları ekecektir. Topluma ve ailesine karşı yüreğinde kin ve nefret tohumları yeşeren çocuklarımız okullarında ve ailelerinden uzaklaşacak, yaşayacakları depresyonlarla kendini toplumdan soyutlayarak belki de bir suç makinesi haline gelecektir.
4 4 4 başlatılmış olan bu süreç, cemaat evlerinde yetiştirilen sözde dindar esasen dinci olan gençlerle birlikte dengeli bir biçimde uygulanmaktadır. Çıkartılan kılık kıyafet yönetmenliği serbestisi ile de yoksul ailelerimizin çocukları kindar bir şekilde yetişecek sözde dindarların elinde oyuncağa dönüşecektir. Biz CHP olarak, okul kıyafetleri çocuklar arasında birlik ve bütünlüğü sağlayacak şekilde okul yönetimleri ve okul aile birlikte vereceği kararla belirlenmelidir. Devlet okul kıyafeti almayacak durumda olan ailelere aileyi ve çocuğunu rencide etmeyecek şekilde yardım etmelidir" dedi.
(FS-HD-AŞ-Y)

09.12.2012 17:04:32 TSI

Editör: Wan Haber