CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, okullarda serbest kıyafete geçilmesi kararıyla birlikte esnafın elinde 2 milyar lira değerinde öğrenci forması kaldığını söyledi.
Gümüş, ellerinde okul forması bulunan üretici ve esnafla birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Gümüş, hükümetin çok kısa sürede aceleci bir kararla onbinlerce esnafın zarar ettiğini ve birçoğunun iflas durumuna geldiğini belirterek, "Söz konusu okul formaları 18 milyon öğrenci için üretildiğinden, ani alınan bu kararla milyarlarca liralık mal esnafın, fabrikatörün, toptancının elinde kalmıştır" dedi.
Esnafın elinde kalan malların piyasa değerinin 2 milyar lira olduğunu belirten Gümüş, ''Edilen zarar zincirleme olarak esnafı, üretim atölyelerini, fabrikaları, mal depolarını, kumaş üretici ve satıcılarını, düğmecileri, iplikçileri, bu işletmelerin sahiplerini, çalışanlarını ve ailelerini etkilemiştir. Ani, sorumsuzca, araştırma yapılmadan, sektörü bilmeden alınan karar önemli bir nüfus için yıkım, zarar ve umutsuzluk kaynağı olmuştur'' dedi.
Geçmişte siyah önlükten mavi önlüğe geçişte bile geçiş süresinin 3 yıl olarak belirlendiğini hatırlatan Gümüş, "Daha okul önlüklerinin değişiminin plan ve programını yapamayan bir hükümet nasıl bir eğitim planlaması yapacaktır" diye konuştu.
Gümüş, en azından, özel okullarda velilerin yüzde 60'ının istemesi halinde forma giyilebilmesine imkan tanıyan düzenlemenin devlet okulları için de geçerli olmasını istediklerini söyledi.
(MÜG-ÖZ-Y)

23.01.2013 16:35:01 TSI

Editör: Wan Haber