CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok'un kent esnafını mağdur ettiğini söyledi. Mavuk, 29 Mart 2009 yerel seçimlerine girilirken MHP'li Belediye Başkanı adayı İsmail Ok'un Hal binasını yıkmayacağını vaat ettiğini ve bu nedenle vatandaşlardan oy aldığını, Hal binasının bugün yıkıldığını ve esnafın mağdur olduğunu söyledi.
CHP İl Başkanı Avukat Muzaffer Mavuk, beraberinde il yönetimi ve çok sayıda partili ile yıkılan Hal binası önünde basın açıklaması yaptı. Belediye Başkanı İsmail Ok'un halka verdiği sözü unutarak hal binasını yıktığını ifade eden Mavuk, "İsmail Ok hal esnafını mağdur etmiştir. Şimdi ise AKP gibi ranttan yana tavır koyarak tamamen keyfi, tümüyle modern şehircilik anlayışına aykırı olarak hal binasını yeniden yapmaya karar vermiştir. Yani Balıkesir halkını hayal kırıklığına uğratmış ve de kandırmıştır. Yeni hal binasının yapılmasına gerekçe olarak da Anıtlar Kurulunun zorunluluk getirdiğini söylemektedir. Oysa Anıtlar Kurulu bu alanı 'Zağnos Paşa Camii ve Meydanı Koruma Alanı' olarak belirlemiştir. Bu alana yeni hal binası projesi hazırlayan belediyedir. Anıtlar Kurulu bu alana bina yapılsın dememektedir. Yapılacaksa eski projesine uygun olarak bina yapılmasına karar vermiştir" dedi.
Yerel seçimlere 1 yıl kaldığını söyleyen CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, "Başkan'ın acaba rant hesabı mı var? Hal binasının yıkılması Balıkesir için bir meydan ve yeşil alan yaratılması imkânını doğurmuştur. Balıkesir'in ve Balıkesir Halkının gerçek bir meydana, yeşil alana ihtiyacı vardır. Şehirler meydanlarıyla anılır. İstanbul Taksim'le, İzmir Konak'la. Bırakın Balıkesir de Zağnos Paşa Camii Meydanı ile anılsın. Cumhuriyet Halk Partisi olarak isteğimiz yıkılan Hal Binası ve çevresinin modern şehircilik anlayışına uygun yeni bir düzenleme ile Balıkesir Halkına Meydan ve Yeşil alan olarak bırakılmasıdır. İnsan Haklarının gereği de budur. Modern şehirciliğin gereği de budur. 'Kentin gerçek sahibi' olan Balıkesir Halkının isteği de budur" şeklinde konuştu.

"YEŞİL ALAN OLSUN"
Yıkılan hal binasının yerine yeşil alan yapılmasını isteyen Muzaffer Mavuk, "Bu meydanlar yüzlerce yıl bütün nesillerimize gerekli olacaktır. Gelin buraya Çınar ağaçları dikelim. Gelin bu meydanı yemyeşil yapalım. Çocuklarımız bu meydanda oynasın. Yaşlılarımız bu meydanda dinlensin. Belediye Başkanı Sayın İsmail OK'a sesleniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yasalarında Balıkesir Belediyesini Hal Binasının yapımı konusunda zorlayıcı hiçbir yasal madde yoktur. Aksine belediyelerin doğayı ve yeşil alanları, tarihi kentsel yapı mirasını koruma yükümlülüğü vardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Halkımızı Zağnos Paşa Camii Meydanı'na sahip çıkmaya çağırıyoruz. Rantçı betonlaşmaya hayır diyoruz." dedi.
(TS-

23.01.2013 17:04:17 TSI

Editör: Wan Haber