Lokman Hekim Hastanesinde büyük yolsuzlukların yapıldığı, muayene, tetkik, tahlil girişlerinde büyük oranda zamlar yapıldığı örneğin 20 TL’lik muayene ücretlerinin 40 TL’ye, yatak ücretlerinin 75 TL den 130 TL’ye yükseltildiği ve acil girişlerinde de ayrıca ücret alındığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Kurukcu iki tarafı da dinledi…

Ortaya atılan iddiaları dikkate alan ve dün Lokman Hekim hastanesine bir ziyaret gerçekleştiren Kurukcu, burada hastane başhekimi Op. Dr. Mesut Pekmez ve başhekim yardımcısı Op. Dr. Ekrem Yalçın’la görüşmeler gerçekleştirdi.

İlgili konu hakkında bilgi talebinde bulunan Kurukcu’ya, hastane yönetimi şu şekilde bilgiler verdi. Başhekim Pekmez’in verdiği bilgiye göre zamların sadece asgari ücrete yapılan zammın bir sonucu olduğunu ve halk arasında abartılı rakamlar olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

Ücretlerin bahsedildiği kadar abartılı olmadığını, örneğin 20 TL’lik bir muayene ücreti 23 TL, 75 TL’lik yatak ücreti ise 90 TL’ye yükseltilmiştir. Bu fiyat tarifelerinin de muayene, doktor ve branşa göre değişiklik gösterdiğini, devletin verdiği kota dışında ise sadece acilde ücret alındığını ifade etti.

Kurukcu; Konunun sonucuna gerçek bilgiler ve belgeler ile ulaşıbilir…

Konu ile ilgili son bir değerlendirme yapan Kurukcu; Vatandaşların söylemleri ile hastane yönetiminin söylemleri arasında ciddi farklılıklar olduğunu söyleyerek ancak hastane yönetimin söylediği rakamlardan farklı bir ücret alınmış ve ellerinde belge olanlar varsa bunların haklarını savunmak ve sonuca ulaştırıncaya kadar takipçisi olmak da boynumun borcudur. Dedi.

Editör: Wan Haber