CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve beraberindeki partili yöneticiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi'yi ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Selvi, lisanslı depoculuk için kuru kayısı yönetmeliğinin Mart 2013 tarihine kadar çıkacağını bildirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Malatya'da lisanslı depoculuk konusunda kuru kayısıya yönelik yapılan toplantının gelişmesi hakkında bilgi vererek, "Büyük ihtimalle kuru kayısı için lisanslı depoculuk yönetmeliği Mart 2013'e kadar çıkacak. Vatandaşlarımız özellikle kuru kayısı konusunda eski zorlukları yaşamayacaklar. Lisans almış lisanslı depolarla birlikte, vatandaş kuru kayısısını lisanslı depolara devredecek. Yapılan analizler sonrasında vatandaşlara ürün özelliklerine göre sertifika verilecek. Vatandaş istediği zaman ürününü kağıt üzerinde satabilecek" diye konuştu.
CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, "Kentin en önemli ürünü kayısı. Kayısı hak ettiği değerin çok çok altında. Hem de kayısı üreticisi umutsuz, perişan durumda. Kayısı fiyatı kilo maliyetinin bile altında. Kayısı üreticisi de kan ağlıyor, ama Malatya üreticisi de kan ağlıyor" dedi.
(BK-SO-Y)

13.12.2012 16:37:44 TSI

Editör: Wan Haber