Dolmabahçe görüşmesiyle ilgili iddiayı gündeme getiren CHP'li Tanrıkulu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her şeyden haberi vardı. Ben o toplantının canlı olduğunu biliyordum, ama yayın geciktirici bir sistem kullanılmış. Eminim bunun nedeni Erdoğan'ın 'itiraz edeceği' bir bölüm olursa, o bölümü yayına vermemek içindir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hem HDP’liler hem de eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasında polemik konusu olan Dolmabahçe görüşmelerine ilişkin yeni iddialar gündeme getirdi. Hürriyet'te yer alan habere göre Erdoğan’ın, Başbakan olduğu dönemde her şeye hakimken, Dolmabahçe toplantısı için “haberim yoktu” demesini inandırıcı bulmadığını kaydeden Tanrıkulu, şunları söyledi:

3 DAKİKA GECİKMELİ

“Ben o toplantının canlı olduğunu biliyordum. Ama canlı yayında, yayın geciktirici bir sistem kullanılmış. Görüntü 3 dakika kadar gecikerek yayınlanmış. O toplantıya ilişkin çekimlerin Erdoğan tarafından da izlendiğine eminim. Eminim yayın geciktirici sistem kullanılmasının nedeni Erdoğan’ın ‘itiraz edeceği’ bir bölüm olursa, o bölümü yayına vermemek içindir. Bugün itibariyle Erdoğan’ın ısrarla ‘benim haberim yoktu. bilgim yoktu’ demesini anlamlı bulmuyorum. Tümü kendisinin bilgisi dahilinde ve onayıyla yapılmıştır. Sonuç iyi olsaydı, ‘evet ben yaptım’ diyecekti. Sonuç kötü olunca ‘haberim yok’ dedi.”

KAHVE TARAMALARI ORGANİZE

Toplumdaki kamplaşmanın sebebinin de AK Parti’nin izlediği siyaset olduğunu belirten Tanrıkulu, son günlerde yaşanan kahvehane taranması olaylarıyla ilgili olarak da “Kahve taramaları çok kaygı verici bir olay. İstanbul’un üç ilçesinde üç gece üst üste yapılmış olması önceden planlandığı ve belli bir hedefe dönük olduğunu gösteriyor. Önü alınmaz ve failler ortaya çıkartılmazsa başka çatışmaların da tetikçisi olabilir. Daha boyutlu bir inceleme yapılması gerekiyor. Ben bu olayın önceden planlandığını ve organize olduğunu düşünüyorum” dedi.

Editör: Wan Haber