Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale il teşkilatı yöneticileri Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
CHP Milletvekili Serdar Soydan, İl Başkanı Hamza Karagöz ve Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder'in yer aldığı CHP heyetini ÇTSO Başkanı Bülend Engin ve oda yöneticileri karşıladı. Çanakkale'nin kalkınması ve gelişmesi için siyasi fikir ayrımı gözetmeksizin çalıştıklarını, STK'ların görüşlerini aldıklarını söyleyen İl Başkanı Hamza Karagöz, Çanakkale'yi daha ileri götürmek için projeler geliştirmek gerektiğini vurgulayarak, "TSO'yu çalışmalarından ve projelerinden dolayı takdir ediyoruz" dedi.
ÇTSO Başkanı Bülend Engin ise, odanın 5 bin üyesi ile Çanakkale ekonomisine hayat verenlerin temsilcisi bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, "Üyelerimizin hizmetindeyiz. Üyelerimizin sesiyiz. Şehrimiz ve üyelerimiz için görev yapıyoruz. Üyelerimizden gelen talepleri projelendirip hayata geçirmek bizim vazifemizdir. Sitem etmek yerine hepimizin Çanakkale için yapabileceği bir şey olduğuna inanıyoruz. Bu inançla yola çıktık. Bu inancımızın gereğini yapıyoruz. Çanakkale'nin bütün kurumları, Çanakkale'nin geleceğine bir tuğla koymalıdır. Çanakkale'de laf dalaşı değil, hizmet yarışı olmalı. Hepimiz Çanakkale'ye borçluyuz. Bunu asla unutmamalıyız. Çanakkale'nin her alanda gelişmesi için birbirimize sahip çıkmalıyız. Söz konusu Çanakkale ise her alanda omuz omuza olmalıyız. Hepimiz Çanakkale projelerine destek olmalıyız. Çanakkale'nin turizm kenti olması için mutlaka yat limanı olmalıdır. Kruvaziyer iskelesi olmalıdır. Bunlar Çanakkale'nin projeleridir. Çanakkale Üniversite ve kültür kenti olarak da gelişmelidir. Gelişimin yolunu ise rekabet açar. Çanakkale'ye ikinci, üçüncü üniversitelerin kurulmasına sahip çıkmalıyız. Evine, çocuğuna aş götürmekten önce çalışanının ücretinin derdinde olan, istihdam sağlayan, şehrin ekonomisine yön veren esnaf ve üyelerimizin önünün açılması, Çanakkale ekonomisine hız kazandıracak, gelişen ekonomiyle refah ve sermaye de tabana yayılacaktır. Demokrasinin gelişimi de sermayenin tabana yayılması ile mümkündür" dedi.
Kongre ve Fuar Merkezi'nin Çanakkale'nin adına yakışır bir tesis olduğunu belirten CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan da "Özellikle yat limanının mutlaka Çanakkale'ye kazandırılması gerekiyor" diye konuştu.
(GD-MŞ)

08.02.2013 15:37:09 TSI

Editör: Wan Haber